Divarit

HäSa: Tornin pesti urheilutoimenjohtajana päättyi – ”Ei tämä yllätyksenä tullut”

01.04.
2020
Divarit

Raine Laine (vas.) luotsasi Steelersiä loppukauden ajan. Kuva: Juhani Järvenpää

Hämeenlinnan Steelers kertoi maanantaina, että koronaviruksen aiheuttamien yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena se lomauttaa toiminnanjohtaja Noora Lavosen, luopuu kokonaan urheilutoimenjohtaja Petri Tornin pestistä ja seuratyöntekijä Jonna Janssonista tulee osa-aikainen työntekijä.

Steelersin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo ja pestinsä menettänyt Torni kommentoivat tapahtumia Hämeen Sanomille. Tornilla oli oma näkemyksensä tapahtumista.

– Sanotaan, että ei tämä yllätyksenä tullut. Aika odotettavissa oli, että jotain tämäntapaista tulee. Uskallan väittää, että tilanne on peräisin talven ja viime kuukausien aiheuttamasta päävalmentajan irtisanomisprosessista ja sen jälkipyykistä, Torni latasi lehdelle.

Päävalmentajan irtisanomisprosessi liittyi joulukuiseen Petri Kemppaisen (ja koko valmennusryhmän) erottamiseen. Tuolloin hallituksen puheenjohtaja Walkamo kommentoi samaiselle lehdelle, että Torni junaili potkut omin päin. Steelersiä valmensi loppukauden ajan Raine Laine.

– Asia käytiin seuran toiminnanjohtajan (Noora Lavonen) kanssa läpi. Toiminnanjohtaja lähti sitten puhumaan muunneltua totuutta ja valheellista tietoa, Torni kommentoi aviisille.

Tornin mukaan Lavonen ei siis kertonut aiheesta hallitukselle, vaikka asiasta oli hänen mukaansa keskusteltu etukäteen. Walkama sanoi Hämeen Sanomille, että Torni ei ollut aiheesta koskaan suoraan yhteydessä hallituksen jäseniin.

– Se on ihan puhdas fakta. En osaa sanoa heidän välisistä keskusteluistaan. Päätökset eivät kuitenkaan liity tällaisiin asioihin, nyt on mietitty seuran tulevaisuutta.

– Ymmärrän harmitukset tässä tilanteessa, nämä ovat aina vaikeita päätöksiä ja ne eivät ole kenellekään mukavia. Ei tässä useamman kuukauden takaisia asioita ole syytä nostaa enää esiin, Walkamo vastasi.

Ensi kauden valmentajan kanssa neuvotellaan

Walkamo korosti jutussa myös sitä miksi yt-neuvotteluihin ylipäänsä jouduttiin.

– Koronaviruksen aiheuttama tilanne aiheuttaa heijastuksia nyt kaikkeen. Rahat ovat vähissä. Tehdyt päätökset ovat raskaita ja yt-neuvottelut ovat aina raskaita prosesseja. Ei näitä kevyin mielin tehdä, mies vakuutti.

Walkamo kertoi, että neuvottelut ensi kauden valmentajan kanssa ovat pitkällä ja tuleva valmentaja tulee saamaan paljon vastuuta myös tulevan kauden joukkueen kasaamisessa. Torni kertoi jutussa olleensa mukana neuvotteluprosessissa.

Steelersin runkosarja päättyi toiseksi viimeiselle sijalle. Edessä olisivat olleet playoutit, mutta kauden keskeydyttyä ensi kauden sarjapaikka miesten Salibandyliigassa varmistui.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen