Divarit

Hawks nähdään ensi kauden Divarissa – ”Tavoite on ollut koko ajan pääsarjaan pääsy”

02.04.
2020
Divarit

Hawks pelaa ensi kaudella Divarissa, kertoo Petteri Bergman. Kuva: SC Hawks

Helsinkiläiselle Hawksille tarjoutui viime viikolla tehtyjen kauden 2020-21 sarjapaikkojen jaon perusteella paikka miesten Divariin. Seurapomo Petteri Bergman vahvisti Pääkallo.fi:lle, että Hawks ottaa vastaan paikan pääsarjoissa.

Hawksin paikka oli niin sanotusti hilkulla, sillä se avautui oikeastaan siksi, että Nurmon Jymy nostettiin liigaan Salibandyliiton hallituksen kabinettipäätöksellä kesken jääneen kauden vuoksi. Hallituksen päätös erosi lopulta eri työryhmien tekemistä suosituksista.

Divarista vapautui täten sarjapaikka, jonka Hawks sai kakkosdivisioonan parhaan pistekeskiarvon turvin. Kyse oli lopulta desimaaleista vastustajiin nähden.

– Alun alkaen on haluttu rakentaa tänne Itä-Helsinkiin omaa pääsarjajoukkuetta. Tavoite on ollut koko ajan pääsarjaan pääsy. Se tuli nyt hiukan eri tavalla kuin ajateltiin. Idässä meillä on huippuolosuhteet, ja Myllypuron alue on Arena Centerin sekä muiden liikuntakeskusten vuoksi erittäin merkittävä liikuntakeskittymä kansallisestikin mitattuna.

Bergman näkee Hawksin alueeksi itäisen Vantaan, Itä-Helsingin ja itäisen kantakaupungin, jonka keskuksena juuri Myllypuron Arena Center toimii. Bergman on siviilityöltään Arena Center Oy:n toimitusjohtaja.

– Meidän kotikenttää Myllypurossa on tarkoitus kehittää esimerkiksi akustiikan osalta, ja pukukoppipuolelle tulee myös parannusta edustuksen osalta, Bergman avaa.

Hawks on pääsarjaseuraksi hyvin nuori, sillä miesten edustusjoukkueella on takanaan vasta neljä kautta Salibandyliiton sarjoissa. Seuratasolla kehitystä on tullut paljon, ja eritoten viimeisen vuoden aikana. Toiminnanjohtajaksi pestattiin Laura Luotola, jolla on kokemusta S-Ryhmän palvelukokonaisuuksien kehittämisestä. Bergman pitää tuota kokemusta tärkeänä seuratyössä.

Valmennuspäällikkönä aloitti viime kauden alussa pitkään pääsarjoissa ja miesten salibandymaajoukkueessakin aikoinaan pelannut Mikael Lax. Lax päätti aktiiviuransa päättyneeseen kauteen Sveitsissä. Kevään aikana puhutti tietysti myös Hawksin ja perinteikkään AC HaKin fuusioituminen.

– HaKi-fuusion myötä saimme pelaajapolun täyteen ihan kerhotoiminnasta A-ikäisiin asti. Meillä on nyt A-poikien SM-sarjassa joukkue ja B-poikien sarjaan toki karsitaan, Bergman kertoo.

Miesten edustuksen kokoonpanosta Bergman on toistaiseksi melko vaitonainen, mutta mainitsee, että jotkin ex-liigapelaajat ovat olleet kiinnostuneita pelipaikasta viime viikon perjantain päätöksen jälkeen. Bergman itse vastaa miesten Divari-joukkueen ja A-poikien valmennuksesta. Taustaryhmää täydennetään tällä hetkellä.

Hawksin filosofia kulminoituu seuraaviin seikkoihin.

– Hakusessa on urheilullinen ja tavoitteellinen ryhmä, Bergman summaa uuden pääsarjaseuran eetoksen.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen