Liigat

Iiskola ja Juuti Oilersiin – ”Ehkä suurin syy oli, että Heikki pelaa täällä”

07.04.
2020
Liigat

Tuomas Iiskola (valkoisissa) palaa Suomeen. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers julkaisi maanantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Tuomas Iiskola ja Jasper Juuti edustavat joukkuetta kaudella 2020-21.

Iiskola, 27, pelasi kaksi viimeistä kautta Sveitsin liigassa edustaen ensin Floorball Köniziä ja menneellä kaudella Rychenbergiä. Viime kaudella Iiskola oli Sveitsin NLA:n runkosarjan pistepörssin kahdeksas tehoin 18+13.

Iiskola on edustanut Suomessa aiemmin Tapanilan Erää ja EräViikinkejä yli 250 ottelun verran iskien yli 330 tehopistettä (183+154). Salibandyliigasta on tarttunut mukaan kaksi SM-hopeaa. Laitahyökkääjä on voittanut urallaan nuorten MM-kultaa (2011) ja pelannut viisi A-maaottelua (0+1).

Iiskolan pikkuveli Heikki pelaa myös joukkueessa.

– Ehkä suurin syy oli, että Heikki pelaa täällä. Tykkään treenata kovaa ja täällä siihen on loistavat mahdollisuudet. Myös suurin osa pelaajista ja valmentajat ovat tuttuja, niin uskon että pääsee helposti mukaan, Iiskola kommentoi Oilersin sivuilla.

Juuti, 19, pelasi loppukauden Sveitsin NLB:n Floorball Thurgaussa. Edellisellä kaudella Juuti saavutti TPS:n kanssa SM-hopeaa ja pelasi 18 ottelua (5+3). Syyskaudella 2019 rooli oli pieni osin loukkaantumisten vuoksi ja otteluita kertyi vain kolme. Sentteri saavutti keväällä 2019 U19-poikien MM-pronssia.

– Hyvät ja odottavaiset fiilikset, mukavahan Suomeen on palata pelaamaan pienen visiitin jälkeen. Oilers osoitti kiinnostusta pitkään ja joukkue on nuorekas ja urheilullisesti eteenpäin pyrkivä ryhmä, niin koin tämän tosi hyväksi paikaksi kehittyä. Myös Santahaminassa alkava armeija vaikutti asiaan, Juuti sanoitti Oilersin sivuilla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen