Liigat

Liiganousija teki kolme jatkosopimusta – ”Tavoite on ollut pelata Salibandyliigassa ja nyt se on mahdollista”

30.04.
2020
Liigat

Jonatan Tynkkynen jahtaa ensi kaudella uransa toista liigamaalia. Kuva: Juha Käenmäki

Viime kaudella Divarin runkosarjan voittanut ja Salibandyliiton hallituksen päätöksellä liigapaikan saanut Nurmon Jymy jatkoi kolmen pelaajansa sopimusta.

Jonatan Tynkkynen, Oskari Kauppila ja Vesa Salonen pukevat Jymyn nutun päälleen myös Salibandyliigassa.

Kolmikosta ainoastaan Tynkkysellä, 23, on aiempaa kokemusta liigakentiltä: hän edusti OLS:aa 15 ottelussa kaudella 2017-18 ja iski yhden maalin. Divarissa Tynkkynen on tahkonnut noin piste per peli -tahdilla: runkosarjassa 103 ottelua ja 93 pistettä, pudotuspeleissä 7 ottelua ja 9 pistettä.

– Henkilökohtaiset tavoitteet ovat aina olleet Salibandyliigassa ja mikä siitä tavoitteesta tekee vieläkin hienompaa on, että pääsee pelaamaan sitä tämän seuran kanssa, Tynkkynen makusteli Jymyn uutisessa.

21-vuotias Oskari Kauppila teki viime kaudella debyytin Jymyssä ja Divarissa. Tuloksena oli runkosarjassa 23 tehopistettä.

– Päätös jatkaa Jymyssä oli melko helppo tehdä, koska saavutimme tavoitteemme eli nousimme liigaan, joten tarinaa on mukava päästä jatkamaan ensi kaudella. Itsellänikin on ollut tavoite pelata Salibandyliigassa ja nyt se on mahdollista, Kauppila tuumaili Jymyn sivuilla.

Kolmannelle jatkosopimuksen sorvanneelle pelaajalle, puolustaja Vesa Saloselle tuleva kausi on viides Nurmon Jymyn edustusjoukkueessa, mutta ensimmäinen liigatasolla.

Divarissa hän on tahkonnut pudotuspelit mukaan lukien 92 ottelua, joissa on syntynyt tehot 6+7. Jymyn uutisessa häntä kuvaillaan fyysiseksi, mutta jäähypenkki ei ole kulunut mahdottomasti: hän on istunut Divarissa 23 minuutin verran.

– Jymyssä jatkaminen oli minulle helppo päätös. Tuleva kesä tulee olemaan raskas, mutta niin sen pitää ollakin. Odotan innolla tulevaa kautta ja sitä, että päästään taas yhdessä treenaamaan koko joukkue, kesällä 24 vuotta täyttävä Salonen jutteli seuran sivuilla.

Jymyllä on 29.4. tehtynä sopimus yhden maalivahdin, kuuden puolustajan ja 10 hyökkääjän kanssa. Nimet on listattu tässä seuran uutisessa.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola