Selvitimme Suomisarjan paikkarallia: 23 seuraa varmasti mukana, osa miettii, pari sanoo suoraan ei

Porilainen FBT Pitu on lähdössä Suomisarjaan. Joukkueen rakentaminen on kuulemma jo hyvässä vauhdissa. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Porilainen FBT Pitu on lähdössä Suomisarjaan. Joukkueen rakentaminen on kuulemma jo hyvässä vauhdissa. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Ensi kaudella ensimmäistä kertaa pelattavaan uuteen miesten Suomisarjaan tulee tarjolle paikkoja vielä kabinetin kautta, jos Salibandyliitto haluaa saada täyteen tavoittelemansa 30 joukkueen osallistujajoukon.

Salibandyliitto julkaisi listan Suomisarjaan oikeutetuista seuroista muiden kauden päättymiseen liittyvien päätöstensä yhteydessä.

Pääkallo.fi kysyi seuroilta, ovatko ne lähdössä uudelle sarjatasolle.

Tällä hetkellä Suomisarjaan on lähdössä varmuudella 23 seuraa.
Neljä empii vielä osallistumistaan, ja niistäkin yksi on jo likipitäen varmasti mukana. Vain kaksi seuraa sanoo tässä vaiheessa suoraan, että eivät ole lähdössä Suomisarjaan.

Kyllä:
GrIFK, Kauniainen
Blackbirds, Kerava
SBS Kings, Espoo
PSS, Porvoo
Loviisan Tor
LoSB, Lohja
Kosken Dynamo, Hämeenkoski
Kouvolan Sudet
Troopers, Imatra
SB Heinola
SBS Wirmo, Mynämäki
FBT Pitu, Pori
SC Wolves, Parainen
Forssan Suupparit
Ilves, Tampere
Classic United, Tampere
Soittorasia, Tampere
Happee Steamers, Jyväskylä
VehVe, Kuopio
Blue Fox, Uusikaarlepyy
MLT, Seinäjoki
SB Vaasa
Nibacos, Kokkola

Ehkä:
S.S. Storm, Siuntio
LeBa-96, Kontiolahti
KiPa-90, Kitee
RSS Panthers, Riihimäki

Ei:
IBK Meda, Salo
Kaavin Kaiku

”Työtä riittää tehtäväksi”

Siuntiolaisen S.S. Stormin lopullinen vihreä valo on enää sinettiä vaille.

– Olemme lähdössä mukaan 95 prosentin varmuudella. Asia varmistuu ensi viikolla viimeisten neuvottelujen jälkeen, paaluttaa Matias Sjömän Stormin taustoilta.

Vuosikausia Sisä-Suomen kakkosdivarin kärkijoukkueisiin kuuluneen RSS Panthersin pakka on tässä vaiheessa levällään. Joukkueen ainoa tavoite oli nousta Divariin, mutta mahdollisuus sen tavoitteluun meni koronaviruksen katkaistua kauden kesken.

– Pettymys oli valtava, kun hyvin tehty työ valui hukkaan. Pelaajat eivät koe, että Suomisarja olisi tarpeeksi haasteellinen. Tällä hetkellä joukkueessa on vain muutama varma jatkaja ja valmennusasiat avoinna, vaikka sarjaan ilmoittautumiseen on vain kuukausi aikaa, RSS Panthersin varapuheenjohtaja Katja Pietinen avaa.

– Työtä riittää tehtäväksi, mutta yritämme parhaamme, että ensi kaudella Riihimäellä pelataan Suomisarjaa. Panthersilla seurana on tähän kova tahtotila. Tämän enempää en uskalla luvata, Pietinen jatkaa.

Kotihallin siirto hiertää

Suomisarjan olosuhteissa vaaditaan vähintään 38 x 19 metrin kokoista kenttää, jossa on synteettinen alusta eli matto tai massa.

Tulevista Suomisarja-paikkakunnista ainakin Kouvolassa tällainen puuttuu. Sudet on pelannut kotiottelunsa parketilla Mansikka-ahon urheiluhallissa, joka on kuulu koripalloareena.

– Keskustellaan kaupungin kanssa, miten asia ratkaistaan. Jokin keino löytyy, Sudet Salibandyn puheenjohtaja Petri Joutjärvi kertoo.

Olosuhteet tulevat vastaan myös kahta Savo-Karjalan seuraa, Suomisarjaan lähtönsä suoraan torjuvaa Kaavin Kaikua sekä tilannettaan vielä pohtivaa Kiteen Palloa. Kummankin kotisalit ovat Suomisarjaan liian ahtaat, ja Kiteellä alustana on vielä puu.

– Joutuisimme siirtämään kotipelimme yli 65 kilometrin päähän Kuopioon. Pahimmassa skenaariossa kotipeliemme vieminen muualle voisi tarkoittaa jopa lopun alkua koko lajillemme Kaavilla, Kaiun salibandyjaoston puheenjohtaja Jukka Voutilainen perustelee.

Toiseksi Voutilainen tullee paljastaneeksi syyn, mikä lienee mielessä monella muullakin sarjatason vaihtoa pohtivalla, vaikka kaikki eivät sitä ääneen lausuisikaan.

– Edustusjoukkueemme pelaajisto koostuu aika kokeneesta kaartista. Perheelliselle ja työssäkäyvälle 2. divisioona antaa parhaan yhdistelmän kilpailullisuutta ja varsin kohtuullisia pelimatkoja.

”Se on ihan fifty-sixty”

Kiteen Pallon perustelut oman Suomisarja-paikkansa empimiselle ovat samantyyppiset kuin Kaiulla. KiPa-90:n olisi siirrettävä kotipelipaikkansa Joensuuhun samanmoinen matka kuin kaavilaisilla Kuopioon.

– Urheilullinen haaste kiinnostaa, mutta pelien siirtyminen syö hyvää kasvanutta lajikulttuuria Kiteeltä ja koko Keski-Karjalasta. Kuvio vaikuttaisi todennäköisesti myös pitkäaikaisiin yhteistyökumppanuuksiin, kun samalla kulut kasvavat, KiPan Jukka Karppanen pohtii.

– Se on ihan fifty-sixty. Päätös vaatii vähintäänkin vielä selvittelyjä, hän linjaa.

Salolainen IBK Meda ilmoitti jo syksyllä, että kausi 2019-20 jää sen viimeiseksi virallisissa sarjoissa. Päätöstä ei pyörretty, vaikka suoritus riittikin kabinettinousuun.

– Kyllä meidän taru taitaa olla loppu, vaikka loppu vähän surkia olikin, salolaisseurasta viestitetään koronaviruksen katkaisemaan kauteen viitaten.

Hawksille ei paikkaa

Salibandyliiton alkuperäisellä 31 joukkueen listalla ovat myös Hawks ja AC HaKi, jotka fuusioituvat tulevalle kaudelle. Hawks sai jo paikan Divarista, eikä se voi saada HaKille korvamerkittyä paikkaa Suomisarjaan. Salibandyliiton kilpailusääntöjen mukaan sarjapaikan siirtoa ei voi tehdä seuralle, jolla on jo joukkue pääsarjoissa.

Sen sijaan pääsarjaseuran kakkosjoukkue voi pelata Suomisarjassa, jos se on saavuttanut paikan pelaamalla.

Muistutettakoon, että Pohjois-Suomen alueelta ei tule osallistujia Suomisarjaan. Pohjoisen 2. divisioonan lohkon parhaat osallistuvat keväällä Divarin karsintaan Suomisarjan parhaimmiston kanssa.

Lisätietoa Suomisarjasta Salibandyliiton sivuilla.

Lisää juttuja aiheesta: 

Miten Suomisarjan paikat täytetään? ”Se on kilpailuvaliokunnan päätösvallassa”

VSS:n Oskari Saari joukkueen epäselvästä tilanteesta: ”Ratkaiseva tieto tulee vasta toukokuussa”