Divarit

Itälohko oli liikaa – HIFK luopuu Suomisarjan paikasta

22.05.
2020
Divarit

HIFK pelasi Divarissa viimeksi kaudella 2016-2017. Arkistokuva: Salibandy.fi

HIFK kertoo verkkosivuillaan, että on ilmoittanut Salibandyliitolle peruvansa ilmoittautumisen miesten Suomisarjaan.

Ongelmaksi muodostui joukkueen asettaminen Suomisarjassa niin sanottuun itälohkoon, jossa muut paikkakunnat ovat Heinola, Hollola, Imatra, Jyväskylä, Kontiolahti, Kouvola, Loviisa, Porvoo ja Kuopio.

HIFK kertoo pyrkineensä neuvotteluissa Salibandyliiton kanssa saamaan paikkansa siirrettyä niin sanotun etelälohkon 11. joukkueeksi, mutta lohkojakoon ei enää koskettu.

Seura kertoo, että lohkojaon ja paikallisotteluiden vähyyden vuoksi HIFK ei olisi pystynyt käyttämään suunnittelemaansa perjantai-illan kotipelivuoroa juuri lainkaan.

Lisäksi seuraa kaihersivat korkeat kustannukset, kun alueellinen painotus lohkojaossa ei toteutunut odotetulla tavalla.

HIFK sai Suomisarjan paikan alunperin siirrettynä AC HaKilta, ja sarjapaikan mukana seuraan siirtyi joukko HaKin pelaajia. HIFK:lle oli seuran uutisen mukaan rakentumassa noin 25 pelaajan joukkue, jossa oli muun muassa pari kentällistä liigatasolta.

Pääkallo.fi ei tavoittanut enää perjantaina sarjavastaava Mikko Kaksosta kommentoimaan, miten HIFK:lta vapautuva Suomisarja-paikka mahdollisesti täytetään. Salibandyliiton Facebook-päivityksen mukaan liiton kilpailuvaliokunta käsittelee Suomisarjan tilannetta ensi viikon kokouksessaan.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola