Juniorit

LoSB ja VSS yhteistyöhön juniorisalibandyn osalta

10.05.
2020
Juniorit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Lohjalainen LoSB ja vihtiläinen VSS tekevät tulevaisuudessa yhteistyötä A-C-ikäluokkien poika- sekä tyttöjuniorijoukkueiden osalta.

Yhteistyösopimus ei tule vaikuttamaan edustusjoukkueisiin tai D-junioreihin tai siitä nuorempiin pelaajiin. Yhteistyötä tullaan tekemään tarpeen mukaan ja tapauskohtaisesti. Päätavoite on taata alueen pelaajille harrastusmahdollisuus ja pelaajapolku. Seurojen välillä on ollut vastaavaa yhteistyötä aikaisemminkin.

– Yhteistyön avulla pyritään turvaamaan pelaajapolku junioreista edustukseen saakka. Molemmat seurat ovat painineet saman ongelman kanssa, ettei ole pystytty tarjoamaan pelipaikkaa vanhemmissa ikäluokissa ja tästä johtuen pelaajat ovat siirtyneet muualle tai lopettaneet kokonaan harrastamisen, LoSB:n puheenjohtaja Juha Metso kommentoi.

Vihtiläisleirissä oltiin myös tyytyväisiä sopimukseen.

– Salisusissa olemme vanhemmissa ikäluokissa jo pitkään olleet vaikeuksissa, kun ryhmiä tuleville kausille on lähdetty muodostamaan. Henkilökohtaisesti olen kokenut useamman joukkueen hajoamisen ja harmillisinta siinä on ollut paikallisen harrastusmahdollisuuden katoaminen, mikä monelle nuorelle on tarkoittanut harrastuksen lopettamista. Nyt sovittu yhteistyö eheyttää juniorien pelaajapolun kertaheitolla parempaan kuosiin. Pojissa meillä on käytännössä tarjota toimintaa kaikissa ikäluokissa, tytöissäkin sen mukaan miten yhteisiä pelaajia riittää, puheenjohtaja Jesse Lantinen sanoitti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen