Liigat

Nelikko jatkaa SPV:ssä – ”Joukkue on vahvasti seinäjokinen”

26.05.
2020
Liigat

Tuomas Mustonen jatkaa Seinäjoella. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljet julkaisi viime viikolla neljä jatkosopimusta. Janne Autio, 23, Tuomas Mustonen, 30, Matias Lintula, 22, ja Tony Koponen, 27, tekivät kaikki seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Nelikon nestori Mustonen on pelannut 217 liigapeliä Indiansissa ja SPV:ssä (39+97). Puolustaja on saavuttanut urallaan kaksi pronssia Seinäjoella. Hyökkääjä Tony Koponen on ollut SPV:ssä koko liigauransa, mutta rooli on jäänyt pieneksi. Alla on 68 liigapeliä (3+0) ja palkintokaapista löytyy samat kaksi SM-pronssia.

Sentteriosaston Autio on pelannut 133 liigapeliä SPV:ssä (22+31). Monipuolinen hyökkääjä on ollut saavuttamassa kahta pronssia. Nuoresta iästään huolimatta Lintula on pelannut jo 153 liigapelissä (19+11) SPV:ssä ja Kooveessa. Kevään 2015 nuorten maailmanmestari aloittaa toisen kautensa Seinäjoella.

– Joukkue on vahvasti seinäjokinen, ja saattaa olla niin, että ensimmäistä kertaa yli 15 vuoteen meillä ei ole joukkueessa yhtään reissupelaajaa. Sen ratkaisevat lopullisesti kesän opiskelijavalinnat sekä yhden miehen kohdalla siviilikuviot. Joka tapauksessa tilanne on vähän erilainen ja koitetaan ottaa siitä kaikki hyöty irti, vaikkei reissumiestenkään kanssa ole koskaan mitään ongelmaa ollut. Ryhmä on erittäin motivoitunut harjoitteluun ja uudet nuoret haastavat aidosti koko tiimiä raikkaalla tekemisellään, päävalmentaja Tommy Koponen kommentoi seuran sivuilla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen