Liigat

Salibandyliigan uusi brändi julkistettiin – F-liigaan kuuluvat ensi kaudella miehet ja naiset

20.05.
2020
Liigat

Fliigan logossa komeilee haukka. Kuva: F-liiga.

Salibandyssa koittaa ensi kaudella uusi aika, kun liigan nimeksi vaihtuu F-liiga 20.5. 2020 alkaen. F-liigaan kuuluvat miesten Salibandyliigan lisäksi naisten liiga A:n (NLA) ja liiga B:n (NLB) joukkueet.

SSBL Oy:n tiedotteessa puhutaan 30 joukkueen liigasta, jossa on 14 miesten joukkuetta ja 16 naisten joukkuetta. Tiedotteen arvion mukaan pelaajia uudessa sarjassa on lähes 900, mikä kuulostaa melko kovalta lukemalta, sillä viime kaudella pelaajia oli näissä sarjoissa yhteensä alle 800. Joka tapauksessa kyseessä tulee olemaan yksi Suomen suurimmista liigoista.

Vuosi sitten asetetun tavoitteen mukaan Suomen F-liiga aikoo olla maailman arvokkain salibandyliigatuote vuoteen 2028 mennessä.

– Olemme todella innoissamme. Uusi aika alkaa. Ja tätä varten on tehty valtavasti töitä. F-liiga antaa seuroille mahdollisuuden uudenlaiseen kasvuun: F-liiga haluaa näkyä ja vaikuttaa kotimaan ohella jatkossa myös kansainvälisesti, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi tiedotteessa.

– Salibandy on maailmalla vauhdikkaasti kasvava laji. Haluamme, että huippusalibandyn seuraaminen kohdistuu nimenomaan Suomen liigaan. Sen takia brändistä tehtiin myös helposti kansainvälistettävä, Nurminen jatkoi.

20.5. kello 10 aukeavat myös uudet kotisivut (fliiga.com) ja sosiaalisen median tilit. Nurmisen mukaan viestinnässä pyritään nostamaan persoonia esiin ja viestimään aktiivisemmin myös globaalia yleisöä ajatellen.

– Haluamme inspiroida, liikuttaa ja nostaa esille liigan persoonia ja tähtiä. Uusi F-liiga on merkityksellinen ja erottuva urheiluviihdetuote. Se näkyy jatkossa myös sarjan viestinnässä.

Tasa-arvokulma on ollut olennainen osa brändiuudistusta.

– Meillä 30 joukkuetta pelaa samassa yhteisessä F-liigassa: miesten ja naisten sarjoissa. Meille on tärkeää saada kaikki joukkueet saman brändin alle.

Mikä ihmeen F-liiga?

F-liiga kuulostaa äkkiseltään mystiseltä nimitykseltä. Onko se Floorball League? SSBL:n tarjoaman infopaketin mukaan F voi tarkoittaa monia asioita, kuten Floorball, Finland tai Falcon ja niin edelleen.

Viimeksi mainittu lienee aika olennainen osa nimen syntyä, sillä uudessa logossa komeilee haukka. Tarkemmin sanoen muuttohaukka, jota tiedotteen tarjoamassa materiaalissa selitetään näin:

”Muuttohaukka logossa kuvaa lajin nopeutta ja on globaalisti käytetty symboli – maailman nopein eläin”.

Ei ole minkään sortin salaisuus, että eläinlogossa haetaan sellaista symboliikkaa, mikä uppoaa eritoten Aasian markkinoille. Nähtäväksi jää miten persoonallinen F-liiga otetaan kotimaassa vastaan.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen