Maajoukkueet

Salibandyn MM-kotikisojen kohtalosta päätetään syyskuun loppuun mennessä

25.05.
2020
Maajoukkueet

Hanne Pirkolan mukaan MM-kisojen suhteen varaudutaan myös poikkeusjärjestelyihin. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Kansainvälinen salibandyliitto IFF kokousti viime viikonloppuna Teams-yhteydellä ja teki päätöksiä eri arvokisojen perumisen ja muutosten takarajoista.

Suomalaisittain koronviruspandemia uhkaa eritoten 4.-12.12. 2020 pelattavaksi aiottuja miesten MM-kotikisoja. Pääsihteeri John Liljelund kommentoi IFF:n tiedotteessa, että MM-kisojen pelaaminen vaikka pienemmällä joukkuemäärällä on kattojärjestön hallituksen ensijainen linjaus ennen kisojen siirtoa tai perumista. Perusteeksi tälle päätökselle annetaan taloudelliset vaikutukset IFF:lle ja järjestävälle taholle.

Nyt julkaistun linjauksen mukaan päätös miesten MM-kisojen osalta tehdään syyskuun loppuun mennessä.

– Kisajärjestelyt etenevät toistaiseksi normaalisti, ja valmistaudumme tällä hetkellä siihen, että pelaamme 16 joukkueen voimin.

– Valmisteluja tehdään myös sen varalta, että kisat pelataan alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavalla tavalla. Seuraamme Suomen hallituksen ja viranomaisten ohjeistuksia tarkasti, ja reagoimme sen mukaan. Vuoropuhelu IFF:n kanssa on aktiivista, ja etsimme yhdessä parhaan keinon toteuttaa miesten MM-kisat, tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kommentoi Salibandyliiton uutisessa.

MM-kisoissa pitäisi pelata 16 maata Aasiasta, Europpasta ja Pohjois-Amerikasta. Lohkojaot ehdittiin tehdä 11.3. ennen koronaviruspandemian laajimpia vaikutuksia.

Miesten MM-kisat eivät ole ainoa salibandyturnaus, jonka kohtalo on vaakalaudalla. U19-tyttöjen MM-kisat siirrettiin toukokuulta syyskuulle ja nyt pohditaan voidaanko turnausta pelata. Päätöksiä tullaan tekemään kesäkuun puolivälissä.

Tältä vuodelta peruttiin Euro Floorball Cup ja Euro Floorball Challenge sekä opiskelijoiden MM-kisat. Salibandyn piti olla osana vuoden 2021 World Games -tapahtumaa Yhdysvalloissa, mutta monilajitapahtuma on siirretty vuoteen 2022. Champions Cupia ei ole siirretty, ja turnaus on suunniteltu pelattavaksi 9.-10.1. 2021 Sveitsin Winterthurissa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen