Divarit

Uusimaa: Yllätysnimitys Porvoosta – Mika Ahonen valmentamaan Suomisarjaan

21.05.
2020
Divarit

Mika Ahonen on valmentanut Suomessa SSV:tä, VFT:tä, HIFK:ta, Oilersia ja EräViikinkejä. Ruotsissa Ahonen valmensi Helsingborgia. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Suomen kaikkien aikojen menestynein liigavalmentaja Mika Ahonen, 48, palaa penkin taakse, kertoo Uusimaa-lehti.

Ahonen ottaa komentoonsa Porvoon Salibandyseuran, joka pelaa ensi kaudella Suomisarjassa. Kokenut valmentaja on voittanut urallaan 10 Suomen mestaruutta. 1990-luvulta lähtien valmentanut Ahonen on voittanut kymmenkunta Suomen Cupia, kolme Euroopan Cupia sekä MM-kultaa vuonna 2016.

– Olen nyt vuoden verran ollut tekemättä yhtään mitään. Yhden matsin kävin viime talvena katsomassa ja jotakin pelejä katsoin tv:stä, mutta muuten tuntui, että oli hyvä ottaa etäisyyttä lajiin.

– PSS otti pari viikkoa sitten yhteyttä. Se herätti jotenkin kiinnostusta. Liigassa treenattiin 4-5 kertaa viikossa ja siihen pelit päälle. Suomi-sarjassa ei vedetä tuollaisia määriä, joten ajattelin, että miksei, Ahonen kommentoi lehdelle.

PSS-manageri Erkko Vaniala kertoi jutussa, että jutussa, että PSS on saamassa jalkeille parhaan joukkueen 5-6 vuoteen. Suomisarja on uusi sarjataso, jonka ensimmäinen kausi on tarkoitus käynnistyä 2020-21. Kyseessä on Suomen kolmanneksi korkein sarjataso.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen