Hyvää syntymäpäivää Pasi Järvinen! – ”Merkkipäivä myös 20 vuoden peliuran kunniaksi”

Pääkallo.fi onnittelee Pasi Järvistä merkkipäivän johdosta! Kuva: Juha Käenmäki

Pääkallo.fi onnittelee Pasi Järvistä merkkipäivän johdosta. Kuva: Juha Käenmäki

Pääkallon uudessa juttusarjassa häiritään salibandypelaajia, joilla on syntymäpäivä. Tänään 30-vuotispäiviään juhlii Steelers-vahti Pasi Järvinen.

Juttusarjassa soitellaan syntymäpäiväonnitteluita satunnaisina päivinä, mutta avausosan jälkeen varsinkin kesällä syntyneiden pelaajien kannattaa olla varuillaan, sillä haastattelun lisäksi mukana on pienimuotoinen syntymäpäivävisa.

Ensinnäkin onnittelut syntymäpäivän johdosta!

– Kiitos paljon!

Miten olet viettänyt syntymäpäivääsi?

– Heräsin aamulla ja avovaimo teki siinä aamupalan vanhalle miehelle. Syötiin hyvin, sain lahjoja ja velipoika haki minut itse asiassa juuri aiemmin kyytiin, ja tultiin tänne Tampereelle Spiral-Hallin suunnalle fiilistelemään vanhoja. Piti juhlia isommankin kaveripiirin parissa pyöreitä vuosia, mutta korona muutti suunnitelmia. Ehkä ensi vuonna sitten.

Mitä sait/toivoit lahjaksi?

– No sellainen toive oli, että saisi vielä jostain taiottua lisää pelivuosia. Toiveena on erityisesti, että jalat kestää. Puoliso oli ilmeisesti hyvin hajulla näistä aatoksista, sillä sain sykevyön ja muuta urheilukampetta, jolla voi seurata harjoittelua. Tätä kautta vähän pyöreämpi kaveri pystyy harjoittelemaan ja seuraamaan tarkemmin kehitystä.

Onko 30 jotenkin spesiaali ikä?

– Vähän kaksipiippuinen juttu. On kavereita, jotka ovat jo täyttäneet 30 vuotta ja heidän kanssa tullut keskusteltua, että ei se nyt niin spesiaali juttu ole. Peliasioista jos puhutaan niin itse kun olen seurannut esimerkiksi NHL:ää niin siellä monesti puhutaan, että veskarit ovat monesti parhaimmillaan kolmekymppisinä. Se on itselle laittanut takaraivoon ajatuksen, että ensi kaudella kaukalossa nähdään paras mahdollinen mies.

Kuinka monta ikävuotta on kulunut lajin parissa näistä 30:stä?

– 10-vuotiaana aloitin, joten tässä on merkkipäivä myös 20 vuoden peliuran kunniaksi. Pääsarjajoukkueiden mukana olen ollut jo sen 12-13 vuotta ja kaikenlaista on onneksi päässyt kokemaan sen myötä.

Miten korona-aika on sujunut?

– Alkuun ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Vähän myöhemmin minut lomautettiin ja siinä jäin tyhjän päälle, kun harrastuskin oli tauolla. Olin rutinoitunut käymään töissä ja pelaamaan samalla salibandya.

– Sain kuitenkin käännettyä tilanteen positiiviseksi ja kehitin henkistä puoltani siinä vaiheessa. Tässä on useana vuonna tullut vaihdettua paikkakuntaa pelaamisen vuoksi, ja nyt on asetuttu Hämeenlinnaan. Haasteiden kautta olen palannut harjoituksiin innokkaana kuin nuori poika. Synkistely kääntyi lopulta voitoksi minun kohdallani.

Syntymäpäivävisa:

Montako lämpöastetta oli syntyessäsi Tampereella 11.6. 1990?

– Nyt en kyllä yhtään tiedä. Olisiko 17 astetta?

Aika hyvä, vastaus on 13 (tarkalleen 13,6).

Mikä viikonpäivä oli kun synnyit?

– Minulla on semmoinen mielikuva jostain, että se oli keskiviikko.

Vastaus on kuitenkin Googlen mukaan maanantai.

– No sehän meni mukavasti, että oli maanantai ja lämpötila epäonnenluku 13.

Tiedätkö ketään julkisuuden henkilöä, jolla on tänään myös synttärit?

– Jostain sellainen muistikuva, että joku näyttelijä olisi. Olikohan Johnny Depp?

Hyvä yritys. Tarkistuslaskennan jälkeen Deppin syntymäpäivä oli 9.6. Joka tapauksessa 11.6. on syntynyt esimerkiksi Transformers-tähti Shia LeBeouf (1986), Game of Thrones-Tyrion Peter Dinklage (1969) sekä Amerikkalaisen jalkapallon legenda Joe Montana (1956).

Kiitämme F-liigan kotisivuja syntymäpäiväsankareiden nostamisesta etusivulle!