Maajoukkueet

Jani Lipsasesta U19-tyttöjen seuraava päävalmentaja – ”Into valmennukseen ei ole suinkaan kadonnut”

04.06.
2020
Maajoukkueet

Jani Lipsasesta U19-tyttöjen päävalmentaja. Kuva: Juhani Järvenpää

Eilisessä hallitustiedotteessa sivurooliin jäänyt uutinen oli Jani Lipsasen nimittäminen U19-tyttöjen maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Lipsasen pesti ei ala kuitenkaan heti, sillä koronaviruksen vuoksi tyttöjen MM-kisat siirrettiin keväältä syyskuulle. Aki Vilander jatkaa projektin loppuun asti ja Lipsanen astuu puikkoihin sen jälkeen.

Uutta päävalmentajaa haettiin alkuvuodesta avoimella haulla. Lipsanen valikoitui joukon parhaaksi viiden haastatteluun päässeen joukosta.

– Tavoitteena valmennusuralla on ollut, että jossain vaiheessa pääsisi mukaan maajoukkuevalmennukseen. Into valmennukseen ei ole suinkaan kadonnut. Nyt tämä sattui aikataulullisesti hyvin, kun en alkavalla kaudella ole mukana arkivalmennuksessa. Kun näin U19-haun, ajattelin, että se olisi sopiva haaste ja päätin hakea. Hyvät on fiilikset, kun tuli luottamusta, Lipsanen kommentoi liiton uutisessa torstaina.

OLS:n miesten liigajoukkueen pestistä seuran toiminnanjohtajaksi siirtynyt Lipsanen on toiminut naisten joukkueen valmentajana Kajaanin Papasissa. Welhoissa, OLS:ssa ja SB Vaasassa hän on kehittänyt nais- ja tyttöpuolen toimintaa akatemioiden kautta.

– Päävalmentajahaun yhteydessä Lipsanen erottui annetuissa tehtävissä lajisubstanssissa, sekä kykeni perustelemaan valmennusmetodejaan nykyaikaisten pelaajien osallistuttamisen ja vuorovaikuttamisen kautta, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala sanoitti liiton uutisessa.

U19-tyttöjen MM-kisat pelataan toukokuussa 2022 Uudessa-Seelanissa. Ikäluokan lajivalmentajina toimiva Hannu Santanen ja Ville Turunen, joiden pestit jatkuvat vuoden 2022 kisoihin asti.

Uutinen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen