Salibandykausi käynnistyy 12.9. Mikkelissä Super Cupin merkeissä

Mikkelissä pelattiin viime kaudella Salibandyliigaa. Kuva: Esa Jokinen

Mikkelissä pelattiin viime kaudella Salibandyliigaa. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn ensimmäinen Super Cup pelataan lauantaina 12.9. Saimaa Stadiumilla Mikkelissä. Vastakkain ovat viime helmikuun Suomen Cupin finalistit Classic (miehet), KrP (miehet), PSS (naiset) ja SB-Pro (naiset).

Super Cupissa piti kohdata Suomen mestari ja Suomen Cupin voittaja, mutta koronapandemia katkaisi kauden maaliskuussa. Tämän vuoksi otteluissa kohtaavat runkosarjan voittaja ja Cupin mestari. Varavaihtoehtona on cupin toinen finalisti, jos runkosarjan ja cupin voittaja on sama. Miesten Super Cupissa mittelevät siis Classic (runkosarjan voittaja) ja KrP (Suomen Cupin finalisti), kun naisten SC:ssa kohtaavat SB-Pro (cupin voittaja) ja PSS (sijoitussarja A:n voittaja).

Erikoisuutena voidaan pitää tapahtuman pelipaikkaa. Mikkelissä pelattiin viime kaudella yksi liigaottelu ja nyt siellä pelataan myös Super Cupin voitosta. Tapahtumasta on suunniteltu myös kauden avaustilaisuutta ja F-liigan mediapäivää. Paikalla onkin pelaaja kaikista sarjan 30 joukkueesta.

– Me halusimme viedä tapahtuman paikkakunnalle, jossa ei vielä pelata F-liigaa. Mikkeli on perinteikäs urheilukaupunki ja Saimaa Stadiumi upea paikka pelata salibandya. Mikkelissä pelattiin jo viime kaudella pääsarjasalibandya, kun Classic vei ottelun samalle areenalle. Olin itsekin tuolloin paikalla, silloin kaikki toimi erinomaisesti, Kimmo Nurminen kommentoi.

Otteluaikataulu 12.9.

15.00 PSS – SB-Pro (naiset)

18.00 Classic – Nokian KrP (miehet)

Peliaika ottelussa on 3 x 20 minuuttia. Erätaukojen pituus 15 minuuttia. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 20 minuutin jatkoaika viidellä viittä vastaan. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä 5 minuutin tauko. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Jos jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailussa (5 laukojaa/joukkue).

Erotuomareina otteluissa toimivat edellisen kauden liigajoukkueiden kapteenien äänestämät Vuoden erotuomariparit:

Super Cup, naiset: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka

Super Cup, miehet: Henri Heinola ja Manu Marttinen