Liigat

Salibandyliiton hallitus kokoontui – kolme F-liigajoukkuetta ei täyttänyt lisenssiehtoja

03.06.
2020
Liigat

Westend Indians saa ensi kaudellakin pelata Otahallissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliiton hallitus kokoontui viime viikolla päättämään tärkeistä salibandyasioista.

Liigalisenssejä jaettiin F-liigajoukkueille. Kaikkiaan 30 joukkueesta kolme sai vain ehdollisen lisenssin toistaiseksi. Tiedote ei kerro joukkueiden nimiä, mutta kaksi pelaa miesten ylintä sarjaa ja yksi naisten F-NLA:ssa tai F-NLB:ssä (nimen kirjoitusasusta ei varmuutta). Tuntemattomat puutteet tulee hoitaa kuntoon kesäkuun aikana. Miesten Divarin osalta lisensseissä ei ollut ongelmia.

Seuraavia poikkeuslupia myönnettiin:

F-liiga, miehet

Westend Indians
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälierien ja karsintaotteluiden pelaamiseen Otahallissa kaudella 2020–21 sillä edellytyksellä, että Westend Indians huolehtii katsomopaikkojen riittävyydestä sarjamääräysten määrittelemään 800 istumapaikkaan asti, mikäli otteluun saapuu kiinteät istumapaikat ylittävä määrä katsojia. Poikkeuslupa ei koske pudotuspelejä välieristä eteenpäin.

EräViikingit
Poikkeuslupa myönnettiin pelaamiseen kotipaikkakunnan ulkopuolella Vantaan Energia Areenalla.

Nokian KrP
Poikkeuslupa myönnettiin pelaamiseen kotipaikkakunnan ulkopuolella Raholan liikuntakeskuksessa Tampereella.

Nurmon Jymy
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälierien ja karsintaotteluiden pelaamiseen Nurmohallissa sillä edellytyksellä, että Nurmon Jymy huolehtii katsomopaikkojen riittävyydestä sarjamääräysten määrittelemään 800 istumapaikkaan asti, mikäli otteluun saapuu kiinteät istumapaikat ylittävä määrä katsojia. Poikkeuslupa ei koske pudotuspelejä välieristä eteenpäin.

Tikkurilan Tiikerit
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälieriin ja karsintaotteluihin pelaamiseen Tikkurilan urheilutalossa kaudella 2020–21. Katsomon kiinteä kapasiteetti on 750 katsojaa. Poikkeuslupa ei koske pudotuspelejä välieristä eteenpäin.

F-liiga, naiset

TPS
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan ja sijoitussarjan otteluiden pelaamiseen Leaf-Areenalla (kentän koko 39×19 metriä) siten, että joukkue pelaa runkosarjassa vähintään kolme kotiotteluaan Kupittaan palloiluhallissa. Poikkeuslupa ei koske mahdollisia pudotuspelikarsinta- eikä pudotuspeliotteluita.

FBC Loisto
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan ja sijoitussarjan otteluihin pelaamiseen Sport Gardenissa (kentän koko on 40×19 metriä) siten, että joukkue pelaa runkosarjassa vähintään kolme kotiotteluaan Kupittaan palloiluhallissa. Poikkeuslupa ei koske mahdollisia pudotuspelikarsinta- eikä pudotuspeliotteluita.

Pääsarjojen kurinpidosta vastaavat seuraavat henkilöt
Kilpailu-ja kurinpitoryhmä: Olli Rauste (pj.), Veli Halonen ja Mika Hilska (siht.)
Pääsarjojen kurinpitäjä: Jussi Wahe
Pääsarjojen videotuomari: Rainer Ehro

Maajoukkueiden osalta kerrotaan tietona, että Jani Lipsanen (s. 1983) on nimitetty tyttöjen U19-maajoukkueen päävalmentajaksi. Lipsanen toimi kaksi edellistä kautta OLS:n miesten liigajoukkueen päävalmentajana ja on tällä hetkellä OLS:n toiminnanjohtajan virassa. Lipsanen aloittaa työssään U19-tyttöjen MM-kisojen jälkeen.

Salibandyliiton uutinen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen