Liigat

TPS:n ensi kauden joukkue julki – Heikki Hirvisuo palaa Ruotsista

01.06.
2020
Liigat

Heikki Hirvisuo palasi TPS-paitaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseuran miesten F-liigajoukkue julkaistiin maanantaina 1.6. Tuorein kiinnitys on 23-vuotias puolustaja Heikki Hirvisuo.

Viimeiset kaksi kautta Hirvisuo pelasi ruotsalaisseura Visby IBK:ssa. Suomessa Hirvisuo on edustanut TPS:n junioreita sekä SBS Wirmoa Divarissa.

Kaudella 2019-20 Hirvisuo pelasi Ruotsin liigassa 31 peliä tehoin 4+5. Sopimus on vuoden mittainen ja siinä on opiskelupykälä.

– Paluu TPS-paitaan erittäin odottavaisin fiiliksin kahden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Seurannut kahden vuoden ajan joukkueen toimintaa ja ollut erittäin hieno nähdä, että menestystä on tullut, joten todella hienoa päästä mukaan jengiin, Hirvisuo kommentoi seuran sivuilla.

TPS-päävalmentaja Janne Kainulainen otti puolustajan avosylin vastaan.

– Heikki tuo laajuutta meidän jo ennestään vahvaan puolustusarsenaaliin. Heikki ja muut uudet vahvistukset ovat TPS-sydämen omaavia pelaajia, joka on joukkueellemme tärkeä arvo ja iso vahvuus. Osoitus taas siitä, että TPS:n laadukas juniorityö on kasvattanut todella kovia pelimiehiä liigan huipulle – ja lisää on tulossa. Vaihtuvuus joukkueessa on pientä, joka on positiivinen asia. Ainoana lähtijänä Saarisen Sami jätti erittäin hienona ihmisenä loistavan perinnön pukukoppiin. Kasassa on voitontahtoinen joukkue ja tämä mahdollistaa meille arjessa joukkueen ja yksilöiden kehittymisen.

Myös taustoille tuli muutoksia.

– Itselleni oli tärkeä asia, että tulevan kauden valmennustiimissä kenelläkään ei ole seurassa ns. kaksoisroolia, vaan pystymme kaikki panostamaan edustusjoukkueen valmennusprosessiin sataprosenttisesti. TPS-ikoni Jokisen Jere tuo valmennustiimiin monipuolista ja analyyttistä ajattelua, ja Valtasen Maria on tehnyt jo nyt fysiikkapuolella mahtavaa työtä. Taustatiimiin saatiin myös kovan luokan vahvistuksia niin huolto- kuin joukkueenjohtopuolelle. Erittäin luottavaisin mielin kohti tulevaa kautta, Kainulainen kommentoi.

TPS 2020-2021. Suluissa viime kauden joukkue, jos ei TPS.

Pelaajat:
Juuso Alin
Juuso Forsman (FBC Turku)
Oskari Fälden
Mikko Hautaniemi
Heikki Hirvisuo (Visby IK, Ruotsi, SSL)
Ville Hirvisuo
Janne Hoikkanen
Jani Hyytiäinen (Floorball Thurgau, Sveitsi, NLB)
Eero Jalo
Miko Kailiala
Tatu Kanervisto
Olli Kinnunen
Joonas Koskinen
Olli Kuisma
Ville Laine
Nikolas Laaksonen
Janne Nurminen
Tuomas Ojala
Aaro Ollikainen
Tino Salminen
Toni Salminen
Lauri Stenfors
Juuso Varjokumpu
Waltteri Vesterinen

Toimihenkilöt:
Janne Kainulainen, päävalmentaja
Jere Jokinen, valmentaja
Toni Läntinen, valmentaja
Pyry Luukkonen, maalivahtivalmentaja
Maria Valtanen, fysiikkavalmentaja
JP Koskinen, joukkueenjohtaja
Timo Lindqvist, joukkueenjohtaja
Henri Heininen, huoltaja
Juha Pyyhtiä, huoltaja

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen