Liigat

Viikon top 5: F-liigan hienoimmat seuralogot

07.06.
2020
Liigat

Kuva: Juhani Järvenpää

Viikon top 5 -lista on niin subjektiivinen kuin se suinkin voi olla. Listan valinnoissa painottuu sen tekijän mieltymys selkeyteen, ymmärrettävyyteen ja perinteisiin. Tässä on siis F-liigan hienoimmat logot, olkaa hyvä.

5. Pelicans

Paremmin kiekkopiireistä tunnetun lahtelaisseuran logo on yksinkertainen, mutta erottuva. Vaaleansininen teksti on raikas, sen alla oleva pelikaani mukavan yksinkertainen. Etenkin eläinteemaisissa logoissa on helposti vaarana sortua liian monimutkaiseen kikkailuun. Katsokaa vaikka Tiikerien ysärilogoa.

Kuva: Esa Takalo

4. OLS

Oulun luistinseura on Suomen vanhimpia palloiluseuroja. Se näkyy myös logossa, jota ei ole hetkeen päivitetty. Eikä sille ole tarvetta. Logo on simppeli ja tunnistettava. OLS:n tunnuksen vahvuutena voi pitää myös sitä, että se ilmentää osuvasti seuran melko harvinaista keltasinistä-värimaailmaa. Salibandyn kontekstissa pieni heikkous on logon jääpallohenkisyys. Monilajiseurojen lajijaostojen omat sooloilut onnistuvat kuitenkin aniharvoin.

Kuva: Ari Arola

3. Indians

Espoolaisten logon värimaailma miellyttää silmää. Keltainen ja musta sopivat hyvin yhteen. Seuran myös tunnistaa logosta vaikka kallion reunalla seisovan intiaanin ympäriltä otettaisiin tekstit pois. Pisteet myös siitä, ettei Indians ole lähtenyt tunkemaan reikäpalloa logoonsa. Ne viritykset epäonnistuvat lähes poikkeuksetta.

2. TPS

Fontti voisi olla parempi, etenkin P-kirjaimen alle taittuva jalka on erikoinen. TPS:n logo on kuitenkin yksinkertaisuudessaan kaunis. Mustavalkoinen turkulaisseura on yksi Suomen tunnetuimmista urheilubrändeistä. Pallo ilmentää monilajisuutta, vuosiluku 1922 perinteitä.

Kuva: Anssi Koskinen

1. Happee

Happeen logon vahvuus on tunnistettavuus. Se on persoonallinen, mutta kuitenkin simppeli. Logossa komeileva hirvi hullunkiilto silmissään kuvastaa myös osuvasti joukkueen menoa kentällä ja tukee sitä kautta mainiosti yhtä Suomen parhaiden rakennettua salibandybrändiä.

Kuva: Esa Jokinen

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira