Yleisötapahtumien rajoituksia ollaan höllentämässä elokuusta lähtien

Isoja yleisötapahtumia saanee järjestää syksyllä. Kuva: Esa Jokinen

Isoja yleisötapahtumia saanee järjestää syksyllä. Kuva: Esa Jokinen

Suomen hallitus linjasi 17.6. uusia koronaviruspandemian vuoksi pystytettyjen rajoitusten purkutoimenpiteitä. Osa näistä koskee hyvinkin paljon salibandya.

Elokuusta alkaen on mahdollista järjestää yli 500 hengen kokoontumisia ulko- ja sisätiloissa kunhan hygienia sekä turvaetäisyydet on otettu asianmukaisesti huomioon. Jos tautitilanne pysyy hallinnassa niin seuraava askel on se, että yleisötilaisuuksien rajoitukset poistuvat lokakuun alussa kokonaan.

Salibandyn kannalta olennaista on se, että liiga on suunniteltu alkavaksi syyskuussa ja se olisi käynnistynyt varmasti joka tapauksessa 500 hengen yleisöjenkin edessä. Jos kaikki kokoontumisrajoitukset poistuvat lokakuussa niin se ei ainakaan vaikeuta kauden aloittamista.

Toinen merkittävä kysymys on joulukuun miesten MM-kisat Helsigissä. Jos kokoontumisrajoitukset poistuvat niin kisat on tietysti mahdollista järjestää, mutta se ei liene ainoa kysymysmerkki mikä kisojen yllä leijailee.

Tällä hetkellä kisojen järjestämiseen vaikuttaa myös muiden osallistujamaiden koronavirustilanteet ja kansainvälisemmät rajoitukset. Joka tapauksessa tämän hetken tilanne näyttää salibandyn kannalta valoisammalta kuin vielä jokunen kuukausi sitten, jos taudin leviäminen pysyy aisoissa seuraavien kuukausien ajan.