Immonen pyörsi lopettamispäätöksen ja siirtyy SalBaan: ”Puhuimme valmentajan kanssa läpi harjoittelun viikkorytmistä, joka mahdollistaa vielä pelaamisen”

Mikko Immosen pelit ja työt jatkuvat Raumalla ja SalBassa. Kuva: Esa Takalo

Mikko Immosen pelit ja työt jatkuvat Raumalla ja SalBassa. Kuva: Esa Takalo

Suomisarjasta paikan saanut SalBa sai kovan vahvistuksen, kun seura tiedotti tehneensä sopimuksen Mikko Immosen kanssa. Pelaamisen ohella Immonen, 26, työskentelee seurassa puolipäiväisenä seuratyöntekijänä.

166 ottelua Salibandyliigassa Kooveen, Happeen ja viimeisimpänä Nokian KrP:n riveissä pelannut ja 117+96=213 pistettä tehnyt Immonen ehti jo kertoa uran päättymisestä Pääkallon haastattelussa. Huhtikuussa Immonen arveli uran jatkuvan kaveriporukassa Tampereen paikallisessa hallisarjassa.

– On hienoa päästä auttamaan nuoria kehittymään lajissamme. SalBalle iso kiitos tästä mahdollisuudesta. Puhuimme valmentajan kanssa läpi harjoittelun viikkorytmistä, joka mahdollistaa vielä pelaamisen, kun pääsarjatasolla piti lopettaa selän liiallisen rasituksen vuoksi, Immonen sanoo SalBan tiedotteessa.

– Mikko on jo aikaisemmin toiminut muutamassa liigaseurassa junioriryhmien ohjaajana ja työskennellyt lasten ja nuorten kanssa. Säbäkouluryhmämme ja juniorijoukkueemme saa Mikosta hyvän valmentajan ja ohjaajan, seuran puheenjohtaja Teppo Lundell sanoo.

– Mikko on kovan luokan vahvistus joukkueeseemme ja tuo lisäkilpailua entisestään hyökkäysosastolle. Saimme rakennettua Mikolle Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuella ja edustusjoukkueen sponsoreilla sellaisen kokonaisuuden, jossa seuramme ei tarvitse laskea niin tarkkaan Mikon viikkotunteja ja näin ollen saamme hänen avullaan kehitettyä taas seuraamme entistä paremmaksi, SalBan Urheilutoimenjohtaja Joni Rokosa kommentoi.

Tyttöystävän työt veivät Raumalle

Immonen kommentoi Länsi-Suomen haastattelussa psykologiksi valmistuneen tyttöystävän työkuvioiden vievän pariskunnan Raumalle.

Immonen kertoi samassa haastattelussa keskusteluista fysiatrin kanssa. Selkä ei voi mennä enää pahempaan kuntoon, mutta kuormitusta täytyy tarkkailla.

– Pääsarjapelit eivät olleet enää mahdollisia. Se ero mun tapauksessa on kuormitus, Immonen taustoittaa.

– Vaikka pelin tempo ei ole ihan sama kuin liigatasolla, en näe tässä pelin sisältöä merkittävänä asiana, vaan harjoittelumäärän ja sen, miten kehoa on aikaa huoltaa pelaamisen ulkopuolella. Helpottaa elämää, kun ei tarvitse käydä joka päivä oman pään sisäistä taistelua siitä, että selkä on kipeä.

Hyvönen siirtyy Sveitsiin divariin

SalBa tiedotti myös Suomisarja-joukkueen sopimustilanteesta. Uusia pelaajia raumalaiset hankkivat muun muassa UHV Bullsista. Sen sijaan liigakentiltä tuttu Janne Hyvönen jättää koiralauman. Seuran tiedotteen mukaan Hyvönen käytti sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Hyvösen, 34, uusi seura on NLB:ssä pelaava Unihockey Basel Regio. Joukkuetta valmentaa Classicin naisia viime kaudella luotsannut, aiemmin OLS:n miesten päävalmentajana toiminut Jami Herrala.

– Ulkomaanoptio mahdollisti lähdön ulkomaille. Sveitsistä tarjottiin ihan hyvää pakettia ja tartuin siihen. Siinä se lyhykäisyydessään, Hyvönen kommentoi Länsi-Suomen haastattelussa.

– Pari kertaa on uralla tullut kieltäydyttyä sopimuksesta, kun olen päättänyt panostaa kotimaan liigassa pelaamiseen. Nyt oli hyvä ajankohta itselle pakata kimpsut ja kampsut.

– Ymmärrän ja tiedän, että SalBa olisi halunnut minut pitää, mutta ihan hyvässä hengessä keskusteluja käytiin. Mitään siltoja ei minun puolestani poltettu, enkä tiedä, että toiseltakaan puolelta olisi mitään riitoja.

Hyvösen sopimus Baselin kanssa on mallia 1+1.

– Basel ei tainnut hävitä viime kaudella kuin yhden matsin, kunnes korona pilasi nousuhaaveet. Tavoite on siis selkeä, haluamme nousta liigaan.

SalBan sopimustilanne 8.7.2020:

Maalivahdit
#29 Petri Elo (välivuosi)
#33 Vertti Huovilainen
#94 Jani Lahti

Puolustajat
#5 Niko Kaerla (Nokian KRP)
#22 Jan-Erik Aaltonen
#30 Jesse Heinonen
#31 Jonne Aaltonen
#41 Miika Tuominen
#55 Aake Lehtonen
#61 Ville-Petteri Lilja
#77 Jesse Nurmi
#89 Roope Osmonen

Hyökkääjät
#10 Tomi Lahti
#11 Mikko Viitanen
#14 Tuomas Arola
#16 Taneli Mäkitalo (UHV Bulls)
#18 Lari Lahti (UHV Bulls)
#20 Jesse Aalto
#23 Lassi Lähdesmäki
#26 Mikael Niemi
#29 Santeri Nieminen (A-juniorit/Miehet2)
#71 Markus Lehtinen
#72 Joona Lehtoniemi
#74 Petteri Salonen
#87 Valtteri Ahtiainen
#97 Joonas Tommila
#XX Mikko Immonen (Nokian KrP)

Lähde: Salban tiedotteet, Länsi-Suomi