Ulkomaat

Kauppien seuran arkkuun viimeinen naula – toinen uumajalaisseura kärkkyy liigapaikkaa

17.07.
2020
Ulkomaat

IKSU:n pelit Ruotsin liigassa on tältä erää pelattu. Kuva: perwiklund.se

Länsinaapurista kuului keväällä kummia, kun maan kärkiseuroihin kuuluva, Oona ja Veera Kaupin tähdittämä IKSU kertoi tukalasta taloudellisesta tilanteestaan.

Heinäkuun alussa emoseura ilmoitti vetävänsä taloudellisen tuen Ruotsin mestariksi kruunatulta joukkueelta. Käytännössä tämä sinetöi seuran kohtalon, joka ilmoitti vetäytyvänsä pääsarjasta. Talousahdingon taustalla olivat koronaviruksen aiheuttamat vahingot.

IKSU:n toimitusjohtaja Margareta Eriksson Lif kertoi Innebandymagazinetille seuran talouden olevan riippuvainen sen urheilukompleksissa tarjoamista palveluista. Kun kuntosalikorttien myynti sakkasi pandemian alettua, ajautui seura ongelmiin.

– Nyt kun tiedetään kuinka kevät sujui ja miltä syksy näyttää, muita päätöksiä ei valitettavasti ole tehtävissä. Huippu-urheilun tukemiseen ei ole rahaa, Ericcson Lif sanoi ruotsalaislehden haastattelussa.

Veera Kauppi Ylelle: Emoseuran päätös tuli yllättäen ja ilman varoitusta

Veera Kauppi sanoi Ylen haastattelussa ruotsalaisseuran salibandyjaoston pitäneen pelaajat koko ajan tilanteen tasalla. Emoseura ei kuitenkaan Kaupin mielestä osoittanut halukkuutta tukea joukkuetta.

– Jonkinlainen ihme tässä pitäisi varmaan tapahtua, että homma jatkuisi. Tässä on kaikki yritetty tehdä jo eikä ole löytynyt ratkaisua. Myöhemmin selviää tietysti, että mikä se lopputulema on, Kauppi kommentoi Ylelle.

– Kyllähän se oli aika hankala tilanne meille pelaajille ja kaikille salibandyjaoston puolella toimiville, kun emoseura IKSU:n päätös tuli niin yllättäen ja ilman mitään varoitusta. He eivät olleet kovin halukkaita auttamaan meitä millään tavalla.

Oman uran jatkon suhteen Veera Kauppi on kuitenkin vielä vaitonainen.

– Ei tässä sen puoleen ole mitään hätää. Ajatuksena on, että kaikki ratkeaa ja kääntyy hyvin päin. Ei tässä ole liian pessimistiseksi alkanut. Totta kai on ollut vähän hankala kevät, mutta kyllä ne asiat tuppaavat aina ratkeamaan jollain tavalla.

Innebandymagazinetin huhuosiossa Kaupin siskosten uudeksi seuraksi uumoillaan KAIS Moraa. Seuraa edustavat myös Suomen maajoukkuepelaajat My Kippilä ja Jenna Saario.

Maaliskuun lopussa Oona Kauppi kertoi Pääkallon haastattelussa, ettei paluu Suomeen ole täysin poissuljettu, mutta ura jatkuu todennäköisesti Ruotsissa.

– Oman peliuran kannalta olisi parempi jäädä tänne, Oona Kauppi totesi keväällä.

Toinen uumajalaisseura kärkkyy vapautunutta liigapaikkaa

IKSU:lta vapautuneen sarjapaikan piti alunperin mennä IBK Göteborgille. IKSU:n tavoin Uumajassa majaansa pitävä Team Thorengruppen kuitenkin valitti täyttöjärjestyksestä. Asiaa käsitellyt komitea hyväksyi uuden täyttöjärjestyksen ja on nyt tarjoamassa vapautunutta paikkaa uumajalaisseuralle.

Innebandymagazinetin haastattelema IBK Göteborgin manageri Johan Aremyr kommentoi seuran harkitsevan päätöksestä valittamista. Päätöstä valituksen jättämisestä ei kuitenkaan ole Aremyrin mukaan vielä tehty.

Innebandymagazinet arvioi Thorengruppenille todennäköisesti menevän sarjapaikan olevan mielekäs uutinen myös useammille IKSU:n pelaajille. Lehden haastattelema IKSU:n maalivahti Emelie Fällman ei kuitenkaan ollut halukas kommentoimaan mahdollisia siirtymisiä Thorengruppenin riveihin.

Sarjasta jättäytymisen lisäksi Ruotsin mestariksi runkosarjan perusteella kruunattu IKSU menettää paikkansa ensi kauden Champions Cupissa. Vapautuneen paikan Ruotsin liitto antoi runkosarjassa toiseksi sijoittuneelle Pixbolle.

Lähteet: Innebandymagazinet, Yle

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira