Liigat

Sitkeän polvivamman kanssa taistellut Ville Mestari ei pelaa ensi kaudella missään: ”Ei ole ehkä enää semmoista paloa”

05.07.
2020
Liigat

Ville Mestaria ei nähdä liigakaukaloissa tulevalla kaudella. Kuva: Salibandy.fi

Oulun Luistinseuran julkaisi tulevan kauden liigaryhmänsä huhtikuussa. Joukkueen julkistuksen suurin puheenaihe ei kuitenkaan ollut se ketä listalla oli, vaan kuka sieltä puuttui: tähtivahti Ville Mestari.

Persoonallisen sukunimensä ohella huippuluokan maalivahtina tunnettu Mestari nousi OLS:n ykköstorjujaksi keväällä 2014, 18-vuotiaana. Maaliskuussa Mestari torjui OLS:lle sarjapaikan liigakarsinnoissa, kuukautta myöhemmin A-nuorten SM-kultaa.

Seuraavalla kaudella isokokoinen, mutta ketterästi liikkuva torjuja kiilasi ryminällä liigan veskarieliittiin ja oli pudotuspeleihin venyneen OLS:n tärkein tukipilari.

Viimeiset pari vuotta sitkeä polvivamma on kiusannut liminkalaislähtöistä OLS-kasvattia. Viime kaudella Mestari ei pelannut peliäkään.

Tätä nykyä 24-vuotias Mestari kertoo Pääkallon haastattelussa, ettei häntä nähdä tulevalla kaudella salibandykaukaloissa – millään sarjatasolla. Liminkalaislähtöinen OLS-kasvatti kuitenkin sanoo, ettei ole vielä lopettanut.

Mestarin polvessa on rustovaurioita.

– Tulee jatkuvasti lukko-oireita, jalka menee lukkoon, eikä peliasentoon oikein pääse. Rasituksessa se sitten turpoaa, Mestari sanoo.

OLS-vahti sanoo, ettei polven kunto ole juurikaan parantunut parin vuoden taistelun aikana, mutta lisää, että viime kuukausina pientä edistystä on ehkä tapahtunut.

Päivämäärää paluulle ei ole asetettu.

– Aika pitkään tämä on rassannut. Pitäisi tehdä vielä enemmän hommia, että pääsisi kuntoon. Ei ole ehkä enää semmoista paloa, mitä kuntoutus vaatisi.

Mestari sanoo, ettei ota paineita kuntoutumisesta. Jos polvi tulee kuntoon, hän voi palata kaukaloihin. Hän ei kuitenkaan halua enää pettyä. Pelien seuraaminen katsomosta on ollut raskasta.

Tauko peleistä on tehnyt myös hyvää.

– Päivät menevät töissä rakennusliikkeessä työnjohtajana. Olen kerennyt kalastelemaan ja kotona kun on tyttökaveri, niin on ollut enemmän yhteistä aikaa.

– Uusia harrastuksia ei ole tullut aloitettua mutta vanhoille on saanut enemmän aikaa.

Pelaamisen osalta Mestari sanoo kaivanneensa erityisesti joukkueen muodostamaa yhteisöä.

– Kavereita ja pukukoppeja on ikävä. Siellä on paljon hyviä jätkiä ja hyvä rempseä meininki.

OLS:n edesottamuksia Mestari on kuitenkin seurannut. Hän arvioi OLS:n liigajoukkueen tulevaisuuden näyttävän hyvältä.

– Siellä on kosolti pallollista taitoa, enemmän mitä silloin kun pärjättiin ja päästiin pleijareihin. Paljon potentiaalisia pelaajia tällä hetkellä. Uskon, että jos saadaan jätkistä potentiaali ulosmitattua, niin jonkun vuoden kovan työn jälkeen saadaan joukkue taas puserrettua playoffeihin.

Mestari on ollut OLS:n tärkein yksittäinen pelaaja oikeastaan siitä lähtien, kun hän valtasi ykkösmaalivahdin tontin reilut kuusi vuotta sitten. Huipputorjujan puuttuminen on toisinaan näkynyt OLS:n puolustuspelissä parin viime kauden aikana. Omissa on kolissut välillä paljonkin. Mestari kuitenkin näkee maalinsuun jäävän hyviin käsiin. Etenkin 18-vuotiaalle Iiro Rantaniemelle hän povaa valoisaa tulevaisuutta.

– Siellähän on ihan lahjakkaita kavereita, Iiro varsinkin, joka on nuorten maajoukkueessa ja näytti viime kaudella liigassakin, että koppi tarttuu. Kun saa muutaman vuoden lisää ikää ja kokemusta niin tulee olemaan ihan liigan huippuveskareita tulevaisuudessa, Mestari arvioi.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira