IKSU:n korvaaja selvillä – Thorengruppen pelaa ensi kaudella Superliigassa

Oona Kaupin ensi kauden seura on vielä auki, mutta IKSU:n sarjapaikka annettiin Thorengruppenille. Kuva: perwiklund.se

Viime vuosina Ruotsin naisten Superliigan kärkijoukkueisiin kuulunut IKSU joutui luopumaan sarjapaikastaan talousvaikeuksien vuoksi. IKSU:n tilalle Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle on nostettu Team Thorengruppen Uumajasta, kertoo ruotsalaislehti Innebandymagazinet.

Osin koronaviruksen vuoksi talousahdinkoon joutunut IKSU luopui paikastaan virallisesti heinäkuussa. Alunperin näytti siltä, että paikka on menossa IBK Göteborgille, mutta Thorengruppen valitti täyttöjärjestyksestä ja sai oman näkemyksensä läpi.

Suomalaispelaajien Veera ja Oona Kaupin uudesta osoitteesta ei ole vielä varmuutta. Kaksosia on huhuttu ruotsalaismediassa KAIS Moraan, jossa pelaavat tällä hetkellä myös Suomen maajoukkueen Jenna Saario ja My Kippilä. Thorengruppenin on arvioitu vahvistuvan IKSU:n huippupelaajilla.

– Haluamme kilpailla Ruotsin mestaruudesta jo ensi kaudella. Ei ole mikään salaisuus, että rakennamme ensi kauden joukkuetta kolmen pilarin varaan: Thorengruppen-pelaajiin joiden avulla nousimme, IKSU:n mestarijoukkueen pelaajiin sekä muutamaan lisäpelaajaan muualta, lähtökohtaisesti paikallisiin, urheilujohtaja Jocke Sjöström kommentoi Innebandymagazinetille.

Myös Thorengruppenin miesten joukkue nähdään tulevalla kaudella Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla.