Ulkomaat

Kaupit edustavat ensi kaudella Thorengruppenia – ”He ovat kaksi maailman parhaimmista pelaajista”

19.08.
2020

Veera Kauppi jatkaa pelaamista Uumajassa. Kuva: perwiklund.se

Suomalaiset salibandyn huippunimet Veera ja Oona Kauppi jatkavat peliuriaan Ruotsissa. Kaksosten seura on IKSU:n sarjapaikan perinyt uumajalainen Team Thorengruppen.

23-vuotiaat hyökkääjät ovat olleet viime vuosina sarjan eliittipelaajia. Kausi päättyi koronaviruksen vuoksi kesken kaiken ja suomalaispelaajien seura IKSU julistettiin mestariksi. Koronakriisin syventyessä IKSU kuitenkin vetäytyi sarjasta kesällä.

Näin ollen kaksikko jäi ilman seuraa. Thorengruppen sopii tuleviin haasteisiin siinä mielessä hyvin, että pelaajien ei tarvitse muuttaa. Thorengruppen on myös onnistunut houkuttelemaan riveihinsä muitakin IKSU:n huippuja kuten esimerkiksi maailman parhaimmistoon kuuluvan Emilie Wibronin.

– He ovat kaksi maailman parhaimmista pelaajista. Tuntuu fantastiselta, että he jatkavat pelaajauriaan täällä, Thorengruppenin urheilupomo Jocke Sjöström hehkutti tiedotteessa.

Veera Kauppi on kommenttien perusteella tykästynyt Uumajaan asuinpaikkana.

– Uumaja on hyvä urheilukaupunki monelta kantilta. On monia harjoituspaikkoja ja hyviä kuntosaleja kuten Iksun sekä UPC:n salit, joissa harjoitella. Sitten on vielä Umeå Energy Arena ja kaikki Uumajassa on oikeastaan aika lähellä, sillä kaupunki ei ole kovin iso.

– Thorengruppen haluaa panostaa naissalibandyyn, mutta tuntuu muutenkin, että Uumajassa välitetään urheilusta ja salibandysta. Se antaa lisämotivaatiota, että meistä ollaan kiinnostuneita ja ihmisiä löytyy katsomosta, Veera Kauppi kommentoi.

Oona Kauppi on jäänyt monesti siskonsa varjoon, mutta viime vuoden MM-kisat nostivat laiturin taitotason yhä paremmin esiin.

– Minulla oli oikein hyvä viime kausi. Tuntuu, että Ruotsissa viimein ymmärrettiin, että osaan pelata, enkä tarvitse välttämättä Veeraa. Tiedostan kuitenkin, että vielä on paljon parannettavaa omassa pelissäni. Pystyn ja haluan kehittyä entistäkin paremmaksi pelaajaksi ja haluan myös näyttää sen, Oona Kauppi sanoitti.

Kauppien kahden kauden mittainen Ruotsin aika on ollut erittäin tehokasta. Veera Kauppi on naulannut 57 otteluun 184 pistettä ja Oona Kauppi 55 otteluun 110 pistettä. Veera Kauppi on valittu maailman parhaaksi pelaajaksi kahdesti ja Oona Kauppi arvostettiin vuoden 2019 MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen