Liigat

Kauppinen hakee jatkokautta Salibandyliiton hallituksen johdossa: ”Salibandyn kasvun ei tarvitse pysähtyä”

26.08.
2020
Liigat

Risto Kauppinen on johtanut Salibandyliiton hallitusta pian kolme vuotta. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyliiton puheenjohtajaksi Seinäjoella vuonna 2017 valittu Risto Kauppinen pyrkii jatkokaudelle.

– Homma on ollut kivaa ja kiinnostavaa, ja jos jäsenistöltä löytyy luottoa, olen valmis jatkamaan. Edessä on paljon asioita, joissa on hyvä olla puheenjohtaja, joka tuntee asiat mutta on samalla valmis uudistuksiin, Kauppinen sanoo Salibandyliiton uutisessa.

Kauppisen mukaan salibandyn toimintaympäristössä näkyy isoja muutoksia, joita koronaepidemia korostaa.

– Ihmiset hakevat turvallisia vaihtoehtoja harrastustoimintaan, ja me olemme yksi niistä. Salibandya ja sählyä on mahdollista harrastaa lähellä kotia perinteisissä tai pienpelimuodoissaan, ja samalla lajissa on kuitenkin mahdollisuus edetä maajoukkue- ja MM-tasolle saakka. Salibandyn kasvun ei tarvitse pysähtyä, jos osaamme muokata palveluistamme ja tuotteistamme ihmisten toiveita vastaavia.

Kauppinen väläyttää myös mahdollisista pelimuotojen muutoksista juniorisarjoissa. Liigaan ja kansainvälisen huippusalibandyn formaatteihin Kauppinen ei kuitenkaan ole kajoamassa.

– Niiden rinnalle kannattaa kuitenkin miettiä myös muita pelimuotoja, jotta sarjoja voidaan jatkossakin pelata tarvittaessa myös pienillä porukoilla ja pienillä paikkakunnilla. Miksei siis voitaisi pelata tarvittaessa myös tyttöjen ja poikien sekajoukkueilla tai neljällä neljää tai kolmella kolmea vastaan.

Kauppinen haluaa liitolta aktiivisempaa kansainvälistä roolia

Kauppisen mielestä pääsy olympialaisiin ei voi olla tärkein tavoite vaan olennaisempaa on jäsenmaiden toiminnan kehittäminen.

– Kilpailullisen mielenkiinnon kannalta esimerkiksi TOP12-maiden tason saaminen lähemmäs toisiaan on tärkeää, ja samalla koko IFF:stä pitää saada vahvempi ja taloudellisesti kestävämpi.

– Suomen sanoma IFF:lle on, että huippuliigojen tavoin ihan IFF:n virallinen ”World Championship floorball” tulee pelata nykyisenlaisessa formaatissa. Se sijaan World Gamesissa ja muissa monilajitapahtumissa lajia voidaan pelata myös sovelletuilla pelaajamäärillä ja peliajalla, jos pääsy mukaan on siitä kiinni.

Mika Hilskan tekemän Risto Kauppisen haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan liiton sivuilta.

Lue myös Pääkallon pääkirjoitus viime viikolta.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira