KrP:n Paulaharju on tehoillut harjoituspeleissä: ”Yritetään olla enemmän pelin päällä ja kontrolloida peliä pallolla”

KrP:n Simo Paulaharju on ollut iskussa harjoituspeleissä. Kuva: Esa Takalo

KrP:n Simo Paulaharju on ollut iskussa harjoituspeleissä. Kuva: Esa Takalo

F-Liigan harjoituspelit ovat hyvässä vauhdissa. Yksi preseasonilla erityisesti säväyttänyt pelaaja on Nokian KrP:n Simo Paulaharju.

Viime kaudeksi helsinkiläisestä M-Teamista Näätälaumaan vaihtanut Paulaharju, 21, on naputtanut kolmeen harjoituspeliin tehot 6+2=8. Steelersin verkkoon syntyi hattutemppu.

– Nämä ovat toki vasta harkkapelejä ja aika helpoista paikoista olen päässyt viimeistelemään, paljon on tullut hyviä syöttöjä, Paulaharju kommentoi virettään Pääkallon haastattelussa.

– Ketjun peli on toiminut kohtuu hyvin. Runkosarja on kuitenkin oma juttunsa. Onnistumiset ovat joka tapauksessa onnistumisia ja antavat uskoa. Innolla odotan alkavaa kautta.

Ennen viime kautta Paulaharju oli tehnyt kovaa jälkeä Divarissa ja junioripuolella. Kaudella 2017-18 entinen M-Team-hyökkääjä iski 21 divaripeliin 18+10=28 pistettä. Debyyttikaudella liigassa rightilta ampuva hyökkääjä summasi 11+3=14. Kelpo saldo kolmoskentässä pelanneelle tulokkaalle.

– Paljon jäi oppia, ihan treenaamisessa ja pelaamisessa. Vauhti oli aika erilainen, missä olin aiemmin pelannut. Puoli kautta meni totutellessa. Keväällä sain vähän omastakin pelistä kiinni, vaikkei se mitään ihan huikeeta silloinkaan ollut.

Paulaharju sanoo, että tulevalla kaudella hän haluaa kehittyä etenkin pelinopeudessa. Kentälle pitäisi saada lisää malttia, jotta omat vahvuudet pääsisivät paremmin esiin.

– Vaikka vauhti onkin kovempaa, niin en hätäilisi kentällä. Omassa pelissä oli viime kaudella paljon sähläystä mukana. Ne on päänsisäisiä juttuja.

Paulaharjusta voisikin todeta, hänen olevan läpimurron kynnyksellä. Hän on nuori, kuti lähtee terävästi, alla on kohtalaisen hyvä debyyttikausi liigassa ja harjoituspelien perusteella mies on iskussa.

– En ole suoraan mitään pistemääriä miettinyt, mutta ettei tulisi ihan tylsää vastausta, niin sanotaan, että enemmän kuin viime kaudella, Paulaharju toteaa kysyttäessä paljonko hän tekee pörssejä reilun kuukauden päästä alkavalla kaudella.

Malttia ja ajatusta kaipaa myös KrP. Näätärokista putosi viime kaudella pahin kohellusvaihe pois, mutta etenkin puolivälierissä kurinalaista TPS:aa vastaan nokialaiset näyttivät ajoittain todella aseettomilta.

Paulaharju kertoo, että joukkueessa on kesällä panostettu etenkin hyökkäysalueen pallolliseen pelaamiseen.

– Siinä on paljon petrattavaa ja ollaan otettu koko joukkueena siitä kiinni. Paljon on käyty läpi sitä, miten hyökätään erilaisia puolustuksia vastaan.

KrP siis pyrkii tuomaan pelaamiseensa enemmän kontrollia?

– Uskoisin näin. Yritetään olla enemmän pelin päällä ja kontrolloida peliä pallolla.

Paulaharju tunnetaan kentän ulkopuolella nöyränä ja rauhallisena kaverina. Kaukolossa taas, nuori hyökkääjä menee tunteella. Toisinaan tunne on näkynyt varsin persoonallisina tuuletuksina.

– Aina voisi varmaan sanoa, että niihin (tuuletuksiin) olisi tulossa malttia, mutta todennäköisesti sitä ei tule, kun tykkään tehdä maaleja. Ei niitä mitenkään suunnitella. Yllätyn aina itsekin pelin aikana, miten siellä tulee pompittua.