Miesten maajoukkue leireilee tällä ryhmällä syyskuussa – Kosonen ja Kapanen uupuvat

Miesten maajoukkue hektinen leirirupeama jatkuu syyskuussa. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten maajoukkue hektinen leirirupeama jatkuu syyskuussa. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten salibandymaajoukkue julkaisi tuoreen leiriryhmänsä. Joukkue kokoontuu Eerikkilään kolmeksi päiväksi 4.-6. syyskuuta.

Tapahtuma korvaa alkuperäisessä kalenterissa olleen Tšekin neljän maan turnauksen, joka peruttiin koronapandemian takia. Maajoukkue pelaa Eerikkilässä harjoitusottelut alle 23-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan.

– Lähdetään hyvillä mielin, kun päästään taas treenaamaan yhdessä, mutta sikäli pahoilla mielin, että Sveitsissä pelaavat kaverit eivät nyt pääse mukaan, päävalmentaja Petteri Nykky toteaa Salibandyliiton uutisessa.

– Se antaa kuitenkin sitä enemmän näyttöpaikkaa muille. Kilpailu kisapaikoista on kovaa, ja se se tuo vielä lisävauhtia tapahtumiimme, jotka kyllä ovat jo muutenkin varsin laadukkaita. Tämän päivän miesten maajoukkuepelaajat ovat jo sen verran valveutuneita, että tietävät, että töitä pitää tehdä joka päivä eikä vain maajoukkueen tapahtumissa.

Miesten maajoukkue kohtaa U23-maajoukkueen kolmesti.

– U23-ryhmässäkin on potentiaalisia kisapelaajia. Pelataan kolme keskinäistä peliä, joiden lisäksi ohjelmassa on aamuisin harjoituksia ja vähän testausta, Nykky valottaa leirin ohjelmaa.

Leiriryhmää on pienennetty edellisestä elokuun alkupuolella pidetystä leiristä. Nyt mukana on 20 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Edellisellä leirillä nähtiin 27 kenttäpelaajaa ja kolme veskaria.

Sveitsissä pelaavien Joonas Pylsyn, Krister Savosen, Tatu Väänäsen ja Jami Mannisen ohella huomionarvoisia poissaolijoita ovat myös EräViikinkien Lauri Kapanen ja edelleen ilman seuraa oleva Eero Kosonen.

Edellisestä laajemmasta leiriryhmästä ovat pudonneet myös Antti Suomela, Oskari Heikkilä, Konsta Tykkyläinen, Eetu Sikkinen ja Jere Pulkkinen.

Miesten maajoukkueryhmä Eerikkilässä 4.–6.9:

Maalivahdit:

Joonas Kaltiainen, Oilers
Lassi Toriseva, Classic

Kenttäpelaajat:

Aaro Astala, Indians
Mikko Hautaniemi, TPS
Sami Johansson, Classic
Jonne Junkkarinen, Happee
Miko Kailiala, TPS
Valtteri Kainulainen, Indians
Rasmus Kainulainen, Oilers
Juha Kivilehto, Classic
Peter Kotilainen, Happee
Jani Kukkola, EräViikingit
Janne Lamminen, Classic
Ville Lastikka, Classic
Otto Lehkosuo, Indians
Mikko Leikkanen, Classic
Jesperi Lindfors, Oilers
Mika Moilanen, EräViikingit
Jussi Piha, Classic
Eemeli Salin, Classic
Nico Salo, Classic
Lauri Stenfors, TPS

Lähde: Salibandyliiton uutinen