Viikon top 5

Viikon top 5: Miesten F-liigan kiinnostavimmat pelaajat

23.08.
2020
Viikon top 5

Roni Laasonen on yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista pelaajista. Kuva: Jarmo Koskela

F-liigakauden alkuun on tasan neljä viikkoa. Pääkallo esitti näkemyksensä tulevan kauden mielenkiintoisimmista pelaajista miesten liigassa.

5. Perttu Puska, Indians

Liki 13 vuotta sitten liigassa debytoinut Puska tekee paluun liigakaukaloihin lähes kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen. Joensuulaisen vahvuus on ollut loistava fysiikka, joten on varsin mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen kuntoon Puska on itsensä vammakierteen jäljiltä saanut. Myös seuravalinta lisää mielenkiintoa Puskan ympärillä. Siirto nuorekkaaseen Indiansiin tuli yllätyksenä. Puska ei ole koskaan ollut varsinainen pistelinko, 40 pisteen rajapyykki on edelleen puhkaisematta. Parhaimmillaan Heimo voi kuitenkin saada kokeneesta pelurista hyvän täsmäaseen. Puskan voisi kuvitella ominaisuuksiensa puolesta sopivan esimerkiksi ykköskenttään Valtteri Kainulaisen ja Aaro Astalan rinnalle vähemmän pallossa viihtyväksi kolmanneksi lenkiksi.

4. Hannu Palomäki, Nurmon Jymy

Yli kolmekymppiset liigapelurit alkavat olla kortilla, 30 ikävuoden rajapyykin puhkaisseista debytanteista puhumattakaan. Palomäki, 32, sanoi F-liigan haastattelussa tulevan liigakauden olevan kruunu uralle. Hän myös totesi, että tosipelit olisivat saattaneet jäädä, jos liiganousua ei olisi tullut. Sentterinä viihtyvä Palomäki onkin Jymyn avainpelaajia liigassa. Viime kaudella hän summasi mukavat 22+24=46 pistettä, vaikka uurasti tunnollisesti myös omaan päähän. Liigassa pistetehtailu tuskin jatkuu samanlaisena, mutta pitkään Divarin kärkipelaajiin kuuluneen Palomäen otteita kannattaa pitää silmällä.

3. Erik Storgårds, TPS

26-vuotias Storgårds teki läpimurron liigassa nuorena poikana, mutta ei noussut missään vaiheessa lähellekkään huippupakin luonnehdintaa. Siirto Ruotsiin ja Siriukseen nosti kuitenkin uran uuteen nousuun. Debyyttikaudellaan SSL:ssä Storgårds naputti huimat 11+17=28 tehot. Taitava puolustaja olisi mielenkiintoinen näky missä tahansa liigajoukkueessa, mutta siirto juuri TPS-paitaan lisää mielenkiintoa SSV-kasvatin ympärillä. TPS:n pakistossa on vahvoja raastajia, mutta pallollisesti turkulaisten alakerta on hieman kulmikas. Tälle saralle Storgårds tuo aimo annoksen lisäarvoa.

2. Roni Laasonen, Happee

Laukauksen ja maalivainun puolesta Laasonen, 26, olisi voinut olla jo vuosia liigan vaarallisimpia snaippereita. SSV-kasvatin olemus kentällä on kuitenkin ollut turhan flegmaattinen. ErVi:n hopeakaudella Laasonen oli kovassa vedossa iskien 38 pinnaa kolmoskentästä. Viimeiset kolme kautta ovat kuitenkin olleet tasapaksuja: 24, 24 ja 25 pistettä. Ura on polkenut paikallaan. Nyt Laasonen hakee uutta nostetta Happeesta, jonne hän siirtyi salibandyn perässä. Laituri on nähty harjoituspeleissä Peter Kotilaisen aisaparina. Kaikki edellytykset huippukauteen pitäisi siten olla olemassa.

1. Nico Jonaeson, Nokian KrP

Jonaeson, 26, oli siirtoikkunan isoimpia kaloja ja vaihtoi odotetusti pudotuspelijoukkueeseen. Päätyminen Nokialle oli varmasti hyvä ratkaisu. Taiturimaisen hyökkääjän pitäisi soveltua erinomaisesti Näädän hyökkäysorientoituneeseen pelityyliin. Jonaeson on tahkonnut liigaa 97 pelin verran ja paukuttanut 72+97=169 pistettä häntäpään Steelersissä. Se kertoo kuinka tasokkaasta pelaajasta on kyse. Hyppy häntäpään joukkueen ykkösviulun soittajasta kärkijoukkueeseen on kuitenkin iso ja viime syksynä maajoukkueessakin debytoinut Jonaeson on siinä mielessä uudessa tilanteessa urallaan.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira