Hawksin Nylanderille kolmen ottelun pelikielto – katso video tilanteesta

Kuva: Kuvituskuva

Kuva: Kuvituskuva

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Hawksin Tuomas Nylanderille kolmen ottelun pelikiellon mailaniskusta Rangersin pelaajan alavatsaan Divarin ottelussa Hawks–Rangers 20.9.

Otteluvalvoja teki tilanteesta videotutkintapyynnön, ja videotuomari päätti siirtää asian pääsarjojen kurinpitäjän käsittelyyn.

Tuomas Nylanderilla ja Rangersin pelaajalla oli Rangersin maalin edessä keskenään pientä vartalo- ja mailakontaktia, minkä jälkeen Nylanderin irtaantuessa tilanteesta hänen mailansa osui vastapelaajan alavatsaan. Vastapelaaja kaatui maahan ja loukkaantui lievästi.

Kurinpitäjä toteaa videotallenteelta ilmenevän, että Rangersin pelaaja nostaa omalla mailallaan Nylanderin mailaa, jolloin Nylander painaa omalla mailallaan tämän mailaa alaspäin. Tämän jälkeen Nylander poistuu tilanteesta ja lähtiessään kohdistaa oman mailan lavan kohti Rangersin pelaajan genitaalialuetta. Mailan lapa on tämän jalkojen välissä, jolloin Nylander tekee mailallaan nostoliikkeen.

Kurinpitäjän mukaan kiistatonta tapauksessa on se, että Nylanderin maila osuu vastustajan genitaalialueelle. Hawksin vastineessa todetaan, että Rangersin pelaaja määrittää Nylanderin mailan korkeuden nostamalla hänen mailaansa. Tallenteelta on nähtävissä, että ensin Rangersin pelaaja nostaa Nylanderin mailaa, minkä jälkeen Nylander voimallisesti painaa oman mailansa alaspäin. Tämän jälkeen ilman Rangersin pelaajan vaikuttamista Nylanderin mailaan Nylander kohottaa mailansa vastustajan jalkojen väliin ja aiheuttaa kontaktin genitaalialueelle. Vaikka Nylander ei katseellaan seuraa mailansa liikettä, olisi hänen pitänyt mieltää tekonsa mahdollinen seuraus.

Kurinpitäjä katsoo, että Nylander on tarkoituksella ottanut mailallaan kontaktin vastustajan genitaalialueelle osoittaen merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. Nylander on syyllistynyt PeliS 617/2 kohdan raakaan rikkomukseen. Vastaavissa kurinpitotapauksissa genitaalialueille osuneista tahallisista kontakteista on annettu ottelussa annetun PR0 (entinen PR3) rangaistuksen lisäksi kahden ottelun lisärangaistus.

Kilpailusääntöjen 70§ mukaan sillä, jolle on määrätty rangaistus, rikkomusta koskevan 68§ mukaisen ilmoituksen tekijällä sekä vastalauseasian osapuolilla on oikeus tehdä muutoksenhaku liiton asettaman kurinpitoelimen asiaa koskevasta päätöksestä liittokokouksen valitsemalle valituslautakunnalle.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Divarin kurinpitopäätökset