Liigat

LASB‌ ‌pyrkii‌ ‌eteenpäin‌ ‌tutuilla‌ ‌juonilla‌ ‌–‌ ‌”Kyllä‌ ‌se‌ ‌pelaaja‌ ‌liikkuu,‌ ‌jos‌ ‌sille‌ ‌tarjotaan‌ ‌Eurojackpot”‌ ‌

13.09.
2020
Liigat

LASB tähyää kohti pudotuspelejä. Kuva: Esa Jokinen

Lahtelainen LASB ei ole toistaiseksi vielä yltänyt Salibandyliigan pudotuspeleihin. Joukkue on ollut parilla kaudella pudotuspeliviivan tuntumassa, mutta viimeinen askel on jäänyt ottamatta.

Seurassa pitkään mukana ollut ja täksi kaudeksi päävalmentajaksi hypännyt Kalle Tyrkäs näkee LASB:in tarinan toistaiseksi samana kuin aikaisemminkin. Pallonhallintaa koetetaan parantaa, mutta identiteettiä ei koiteta väkisin heitellä laidasta laitaan.

– Kyllä meillä on vielä se sama oranssi sydän -henki. Tietenkin kun aikaa kuluu, niin asiat muuttuvat, mutta on tässä vielä paljon samaa. Tietenkin nykyään ollaan isompi organisaatio ja junioritoiminta ja muut ovat tulleet mukaan. Aikanaan Lammilla oli vain miesten edustusjoukkue. Ajatusmalli on se, että oltaisiin joka vuosi vähän parempi organisaatio ja joukkue, sanoo päävalmentaja Tyrkäs

– Pelifilosofiaan koetetaan tehdä koko ajan pieniä viilauksia. Siihen asti, kunnes Variksen Teemu otti pallollisesta pelistä vastuuta, meidän peli koostui aika paljon vastaiskuista. Olemme koittaneet opiskella pallolliseen peliin ajan trendejä. Nykypäivänä pitää pystyä hallitsemaan peliä pallon avulla.

Viime kausi oli nousujohteinen, mutta pudotuspeleihin joukkue ei selvinnyt. Seuraava steppi on varmasti paikka kahdeksan joukossa. Siihen vaaditaan kuitenkin paljon oikein meneviä asioita. Kentän ulkopuolellakin.

– Mekin sitä mietitään koko ajan, että miten päästäisiin pudotuspeleihin. Viime kaudella luotiin paljon paikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Tuntuu, että heikko maalinteko on aina kuulunut jotenkin lasbilaisuuteen. Ne pelaajat ovat kuitenkin harvassa, jotka pystyvät tekemään päivästä toiseen maaleja.

– Fysiikka on sellainen juttu myös, mitä pitäisi kehittää. Siten pärjättäisiin paremmin kamppailuissa. Kyllä se pelikirjakin varmasti vaatisi viilauksia.

Kärkikahdeksikon ulkopuolisten seurojen on vaikeampaa operoida siirtomarkkinoilla, varsinkin tähtiluokan pelaajien suhteen. Niin se on Lahdessakin.

– Ollaan kuitenkin aika marginaalilaji ja yleisömäärät eivät ole vielä sitä luokkaa, että pystyttäisiin koko lajin sisällä tarjoamaan rahaa pelaajille. Kyllä pelaaja liikkuu, jos sille tarjotaan eurojackpot. On meilläkin ollut virityksiä ja kyselyitä, mutta monelle se on hankalaa liikuttaa koko elämää.

– Opiskelijakaupunkina Lahti ei myöskään ole ihan kärkipäätä. Tietysti nyt tuossa vieressä on Vierumäki ja Pajulahti, jonka kautta voidaan saada joku helmi meille pelaamaan.

Muutama vuosi sitten Lammilla tehtiin iso satsaus junioripuoleen. Kainulaisten johdolla juniorit menestyivät ja nyt suunta on oikea.

– Omavaraisuus on meidän toivo. Juniorijoukkueista pitää saada mahdollisimman moni joukkue pelaamaan SM-Sarjaa. Sieltä voi kasvaa myös edustusjoukkueeseen vastuunkantajia.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46