MM-kisojen siirtyminen ei vaikuta Juha Kivilehdon uraan – ”Pelaan niin kauan kun tämä on kivaa”

MM-kisojen siirto ei vaikuta Juha Kivilehdon (kesk.) peliuran pituuteen. Kuva: Mika Hilska

MM-kisojen siirto ei vaikuta Juha Kivilehdon (kesk.) peliuran pituuteen. Kuva: Mika Hilska

MM-kisat siirtyivät ensi vuoteen, mutta se ei Juha Kivilehdon, 38, ajatuksia uran jatkosta tai ensi kaudesta muuttanut. Kivilehto on koko ajan ajatellut, että kisojen siirtyminen on todennäköisempää kuin se, että ne pelattaisiin.

– Kisojen siirtäminen oli täysin oikea päätös, vaikka tietysti harmi juttu. Helsingin kotikisat ovat tietysti olleet tavoitteena, mutta olen kuitenkin lähtökohtaisesti Classicin pelaaja ja kisoihin pääseminen on ollut aina minulle bonusta. MM-kisat eivät ohjaa urani jatkoa, vaan niin pitkään haluan pelata kun tämä on hauskaa.

Kivilehto oli mukana kaikissa maajoukkueleirityksissä kesän ja kuluvan syksyn aikana. Vaikka kisat jäävät tämän kauden aikana pelaamatta, ei leireily täysin hukkaan heitettyä aikaa ollut.

– Ensimmäiset leirit olivat tosi hyviä ja laadukkaita. Mentiin lujaa ja saatiin paljon kehitystä aikaan. Tietysti tällä viimeisimmällä leirillä jokaisesta vähän paistoi se, että kisat halutaan siirtää. Jäi sellainen viimeinen puristus uupumaan. Kokonaisuutena onnistuneet leirit ja positiivista on se, että saatiin vuosi aikaa lisää kehittyä.

Tulevaan kauteen Kivilehto lähtee Classicin kanssa jahtaamaan kolmatta Suomen mestaruutta putkeen. Henkilökohtaisesti Kivilehdolla on mestaruus kolmelta viimeiseltä Suomen kaudeltaan, kun kausi Peliveljissä ennen Classiciin siirtymistä toi myös mestaruuden. Classicin riveissä viime vuonna voitettu Champions Cup kuuluu myös saavutuksiin viime vuosilta. Kaksi viimeisintä maailmanmestaruutta maajoukkueessa vielä siihen kruununa.

Yhteensä Suomen mestaruuksia on kahdeksan ja maailmanmestaruuksia neljä.

– Jos halu voittaa olisi sammunut, en pelaisi enää. Voittamisen takia tätä tehdään ja sen takia, kun pelaaminen on kivaa.

– Me lähdetään aina hakemaan mestaruutta, oli se sitten Champions Cup, Suomen mestaruus tai mikä tahansa. Me emme pelaa muusta kuin voittamisesta.

Koronapandemia on ollut joukkuelajien urheilijoille erikoista aikaa, kun harjoitteleminen on tapahtunut yksin tai pienessä porukassa. Niin se oli Kivilehdonkin kohdalla.

– Tylsäähän se oli yksin treenailla, ennen kuin pääsi joukkueharjoituksiin. Kesä sujui kuitenkin kokonaisuutena todella hyvin ja testitulosten perusteella olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Minulla on erinomainen tilanne, kun maajoukkueen fyssari asuu naapurissa ja pääsin hänen kanssaan tekemään hommia.

Kivilehdon arki on normaalistikin hieman erilaista, kuin muilla. Seurajoukkue Classic pelaa ja harjoittelee Tampereella, mutta Kivilehto asuu Helsingissä.

– Ei se ole tuottanut mitään ongelmia. Kolme koutsia kulkee samaa matkaa, nyt kun Toivoniemen Henrikin on mukana. Vähän viikosta riippuen kaksi tai kolme kertaa tulee käytyä Tampereella. Ja siihen pelit päälle.

Ihan kaikki aika ei kuitenkaan mene reissaamiseen, harjoittelemiseen ja pelaamiseen. Kivilehto ehti käymään vuonna 2012 vierailulla Markus Huhtimon kanssa Big Brother-talossa ja uuden kauden alku tuo aina erityisen olon.

– Kerkesin kymmenisen minuuttia katsoa, nyt kun uusi kausi alkoi. Kyllä ne muistot tulee aina mieleen ja muistaa kuinka itsekin siellä tuli käytyä. En ehkä asukkaaksi sinne haluaisi mennä kuitenkaan, mutta oli hauskaa käydä vierailemassa