O2 toimi vastuullisesti ja perui harjoituspelin altistumisten vuoksi: ”Varsinaisia tartuntoja pelaajilla ei ole”

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Divarin O2-Jyväskylä kertoi torstaina Twitterissä, että sen lauantainen harjoitusottelu Divarin Pirkkalan Pirkkoja vastaan on peruttu.

Jyväskylän tilanne koronavirusepidemian kanssa on ollut viime aikoina vaikea ja varsinkin altistumisia on tullut paljon, kuten Ylen uutinen kertoo.

Päävalmentaja Joonas Kaasalainen vahvisti, että peliä siirrettiin koronavirusaltistumisten vuoksi.

– Yhteisymmärryksessä ja yhteistyössä peruimme pelin. Muutama meidän pelaaja on altistunut ja tässä on kyse varotoimenpiteestä. Varsinaisia tartuntoja pelaajilla ei ole. Peliä ei olisi ollut pakko perua, mutta emme halunneet ottaa mitään riskejä pari viikkoa ennen kauden alkua.

Joukkue sai tietää altistumisista keskiviikkona ja viestitti aiheesta välittömästi Pirkoille. Pääkallon tietojen mukaan kyse on alle kentällisestä pelaajia.

– Saimme tietää tapauksista ja viestitettiin aiheesta Pirkoille. Tänään torstaina keskustelimme aiheesta vielä puhelimitse. Asiaan ei liity mitään dramatiikkaa, Kaasalainen vakuutti.

O2-Jyväskylä on iso liikuttaja Jyväskylän alueella ja jos koronaviruspandemia jyllää pahemmin alueella niin vaikutuksia tulee varmasti salibandytoimintaankin.

– Vielä ei ole tullut mitään linjauksia mihinkään suuntaan. Kaupungin päättäjät kokoontuvat tänään pohtimaan, josko joillekin rajoitteille on tarvetta, Kaasalainen kertoi.