Liigat

Pelicansin sarjasta luopuminen tulee maksamaan tuhansia euroja

11.09.
2020
Liigat

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Lahden Pelicans joutui luopumaan sarjapaikastaan Naisten F-Liiga B:ssä. Seuran taustalla toimiva Päijät-Hämeen salibandyseura ry teki päätöksensä sunnuntaina, kuten aikaisemmin uutisoimme.

Pelicansille tulee salibandyliiton sääntöjen mukaan maksettavaa reilusti sarjasta luopumisen takia. Alkavan kauden sarjamaksun lisäksi Pelicans joutuu maksamaan sanktiona sarjamaksun neljä kertaa. Kun sarjamaksu on 2330e, maksettavaa kertyy yhteensä 11 650e.

– Odotetaan liitolta ensin, että minkälaisilla summilta sieltä lähestytään. Olemme olleet tästä tietoisia ja lukeneet säännöt liiton sivuilta. Tiedetään myös, että voidaan hakea sanktion kohtuullistamista. Vielä ei olla käyty keskusteluja minkäänlaisista summista, kommentoi seuran valmennuspäällikkö Petteri Hirvonen.

Sarjapaikan luovuttamiseen johti se, ettei Pelicansilla ollut tarpeeksi pelaajia. Kaikki koitettiin tehdä, mutta lähialueiltakaan ei tarttunut sitoutuneita pelaajia mukaan.

– Ei vain ollut pelaajia, jotka olisivat olleet valmiita sitoutumaan. Meidän kakkosjoukkueessa pelaa hyviä pelaajia, jotka ovat kilpailullisen pelaamisen käytännössä lopettaneet. Seuran sisällä käytiin kyllä keskusteluja, josko tytöt olisivat vielä kerran tulleet pelaamaan. Ei heidän päälle tätä haluttu kaataa, koska ihmisillä on perheitä, töitä ja muita asioita elämässä. Eikä haluttu kaataa tätä C-ikäisten junioreiden niskaan. Käsi sydämellä, kaikki koetettiin tehdä.

– Haluamme tulevaisuudessa saada paikkamme takaisin F-Liigassa, sanoo Hirvonen.

Eerik Lukkari
Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46