Divarit

Rangersilla alkaa viimeinen kausi Pommarissa – ”Tavoitteemme on voittaa jokainen peli”

15.09.
2020
Divarit

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Kirkkonummi Rangers lähtee lauantaina 19.9. käynnistyvään salibandyn Divariin tavoitteenaan paikka kevään jatkopeleissä eli pääsy runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon. Vaikka joukkueen runko pysyi hyvin kasassa, Rangers-paidassa nähdään kymmenkunta uutta pelaajaa. Kausi on joukkueen viimeinen legendaarisessa Pommarissa.

– Vaikka kevät oli koronan keskeyttämän kauden jälkeen sekava, saimme joukkueen rungon hyvin kasaan. Vahvuuteen on liittynyt viisi seuran omaa A-junioria sekä viisi muualta tullutta pelaajaa. Tämä on tuonut joukkueeseen tervettä kilpailua pelipaikoista, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Rangers-pelaajat ovat harjoitelleet ensin keväällä omatoimisesti ja myöhemmin yhdessä. Pelaajien kehittymistä on seurattu erilaisilla testeillä.

– Joukkue on treenannut hyvin. Pelaajia on testattu enemmän kuin aikaisempina vuosina. Näin olemme saaneet hyvin signaaleja siitä, missä mennään ja mitä pitää kehittää. Tasaisuus on tämän joukkueen voimavara, arvioi Fager-Pintilä.

Teemana puolustaminen

Iso teema joukkueen harjoittelussa on ollut puolustuspelaaminen. Ja syystäkin.

– Päästimme aivan liikaa maaleja omiin viime kaudella. Niinpä puolustaminen otettiin erityiseksi kehityskohteeksi. Lisäksi saimme pari hyvää vahvistusta puolustuspäähän, laskee päävalmentaja.

Rangersin puolustuspään ykköspari on totutusti Aleksi Markkola-Emil Vehanen. Heidän takanaan puolustuksen pelipaikoista käydäänkin sitten kovaa kisaa.

Rangersin ykkösmaalivahti on Kari Vilén, tuttu veskari jo useammalta pelikaudelta. Nuori Jesse Nyman on kasvamassa tulevaisuuden maalivahdiksi. Kolmikon täydentää kokenut Tuomas Tokila, joka liittyi joukkueeseen viime keväänä Jens Beijarin loukkaantumisen seurauksena.

Kolme kovaa sentteriä

Rangersin kokoonpanossa on 25 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Hyökkäyskentät on rakennettu kolmen sentterin, joukkueen kapteeni Erik Helenius, Atte Silvennoinen ja Lauri Näränen, ympärille.

– Senttereiden ympärille on ollut helppo rakentaa ketjut. Hyökkääjistä viime kaudella edarin vahvuuteen junnuista noussut Nuutti Hurme on armeijassa ja Mikko Ollikainen on kärsinyt vammoista. Niinpä tarvitsimme vahvistuksia.
Niklas Paul on Oilers-kasvatti, jolla on hyvä veto. Lauri Näränen puolestaan siirtyi Rangersiin M-Teamista. Siuntion Stormista paluun Rangers-paitaan tekee Markus Linnala. Saksan kakkosdivarissa pelannut, espoolaislähtöinen Henry Isoksela pystyy puolestaan pelaamaan niin puolustajana kuin hyökkääjänäkin.

Valmennuksessa uusia, tuttuja kasvoja

Sebastian Fager-Pintilällä on päävalmentajan sopimuskautta jäljellä tämän kauden loppuun. Uusia, mutta rangerslaisille tuttuja kasvoja valmennustiimissä ovat Niko Hakala ja Mikko Alanko.

Hakala on joukkueen takavuosien kippari, joka on hakenut valmennuskokemusta naisten joukkueesta sekä A-junnuista. Huippuveskarina tunnettu Alanko on hyvä tuki maalivahdeille, mutta osallistuu muutoinkin valmennukseen.
Lisäksi valmennustiimissä on mukana Janne Mustonen, joka A-junnujen valmentajana on linkki nuoriin pelaajiin.
Joukkueenjohtajana toimii Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.

Huoltotiimissä jatkavat Simo Turpeinen, Marko Merikukka, Janne Kuusela sekä hieroja Kim Nyholm.

– Valmennuksen roolijako on selkeämpi kuin viime kaudella, vakuuttaa Fager-Pintilä.

Hän opiskelee työn ohessa valmentajan ammattitutkintoa sekä huippuvalmentajatutkintoa. Valmista pitäisi tulla tämän vuoden loppuun mennessä.

Päätyyn asti

Rangers pääsi hyvään vetoon viime keväänä. Vaikean ja vaihtelevan runkosarjan jälkeen joukkue raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon maaliskuussa, jolloin korona keskeytti kauden. Epidemia varjostaa kauden aloitustakin ja uutiset kiekkokaukaloista aiheuttavat epävarmuutta varmasti kaikissa joukkuelajeissa.

Yleisörajoitusten ja hygieniamääräysten mukaisesti sarja kuitenkin alkaa 19.9. Neljäntoista joukkueen runkosarja päättyy helmikuun lopussa. Kahdeksan parasta jatkaa play off -peleissä.

– Tavoitteemme on voittaa jokainen peli. Kauden alku on tietysti tärkeä uudistuneelle ryhmälle. Uskon, että tulee hyvä kausi. Otteluissa on tärkeää saada tunne- ja tahtotila tasapainoon. Ykköstavoite on päästä kahdeksan parhaan joukkoon, siitä jatkopeleihin ja aina päätyyn saakka, linjaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Hän ennakoi Divarista aiempien kausien tapaan tasaista sarjaa. Joukkueet sarjan kärkeen ovat Fager-Pintilän papereissa pitkälti samoja kuin viime kaudellakin.

– 02-Jyväskylä on vahva. Samoin Koovee Tampereelta. Porin Karhut on vahvistunut ja on varmaan yllättäjä. Tasaista tulee olemaan.

Jäähyväiset Pommarille

Rangers aloittaa sarjan kotiluolassaan Pommarissa, missä vastaan asettuu M-Team lauantaina 19.9. kello 17. Tämä kausi on Rangersin viimeinen legendaarisessa Pommarissa. Joukkueen pelit siirtyvät uuden Jokirinteen oppimiskeskuksen saliin. Milloin siirto tapahtuu? Sitä ei sarja-avauksen alla tunnu tietävän kukaan.

– Kunnan puolelta kukaan ei ole osannut sanoa päivämäärää, milloin pääsemme uuteen saliin. Tieto olisi tärkeä saada mahdollisimman pikaisesti, jotta voimme aloittaa uuden paikan ottelutapahtumien suunnittelun, sanoo Fager-Pintilä.
Pommarin kotiyleisö on ollut vuosien saatossa vankka tuki Rangersille. Pommari on ollut vierasjoukkueille kauhun luola, joka tunnetaan kaikkialla salibandypiireissä.

– Pommarissa on koettu upeita voittoja, mutta toki myös katkeria tappioita. Viimeisessä pelissä on varmasti nostalginen tunnelma, ennakoi päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Rangers edustusjoukkue 2020 – 2021

Maalivahdit
55 Kari Vilén
73 Jesse Nyman
31 Tuomas Tokila

Puolustajat
11 Erik Karell
12 Emil Vehanen
17 Jari Koskinen
21 Niko Merikukka
32 Niklas Nevalainen
34 Aleksi Markkola
42 Ville Leskinen
53 Santeri Niemelä

Hyökkääjät
8 Rami Kallio
9 Niklas Paul
10 Kristian Karijärvi
14 Henry Isoksela
15 Tatu Kivelä
18 Lauri Näränen
19 Nuutti Hurme
20 Atte Silvennoinen
25 Onni Ojasti
29 Erik Helenius (C)
64 Tatu Andersson
68 Markus Linnala
70 Justus Mustonen
71 Santeri Fager-Pintilä
88 Mikko Ollikainen
91 Kristian Lamminen
97 Roope Saari

Päävalmentaja
Sebastian Fager-Pintilä
Valmentajat
Mikko Alanko
Niko Hakala
Janne Mustonen
Ville Mäkelä (fysiikkavalmentaja)

Huoltajat
Janne Kuusela
Marko Merikukka
Kim Nyholm (hieroja)
Simo Turpeinen

Joukkueenjohtaja
Jari Kallio

Teksti: Mikko Karlsson

Pääkallo.fi