Salibandyn MM-kisojen aikatauluista päätös – miesten kisat naisten kisojen paikalle

Salibandyn MM-kisojen suhteen tehtiin aikataulupäätöksiä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandyn MM-kisojen suhteen tehtiin aikataulupäätöksiä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandyvuodesta 2021 tulee loppuvuoden suhteen vilkas, sillä marras-joulukuussa pelataan sekä miesten että naisten MM-kisat.

Naisten MM-kisat piti pelata 4.-12.12. Ruotsin Uppsalassa, ja miesten Helsingin kisat haluttiin siirtää lähes samalle ajankohdalle. Suomen delegaatio sai tahtonsa läpi ja miesten kisat pelataan 3.-11.12. 2021 Helsingissä.

Naisten kisoja taasen aikaistetaan siten, että kisat pelataan 27.11.-5.12. 2021 Uppsalassa. Kisat osuvat siis jokseenkin myös päällekkäin.

– IFF on ollut yhteydessä Suomen sekä Ruotsin liittoihin ja keskustellut asiasta. Suurin ongelmakohta on ollut, että Helsingin areenatilanne on rajoittunut tuolle ajanjaksolle. Harkinnan jälkeen Ruotsin Salibandyliitto ja Uppsalan kaupunki onnistuivat löytämään oikeanlaisen ratkaisun. Se on tässä tilanteessa paras mahdollinen ratkaisu, mistä IFF on kiitollinen.

– IFF:n hallitus on hyväksynyt Ruotsin Salibandyliiton ehdotuksen pelata kisat 27.11.-5.12., sillä se on ainoa vaihtoehto marraskuussa. Sen vuoksi kisat menevät kolmen päivän osalta päällekkäin miesten kisojen lohkovaiheen kanssa, ja meidän pitää yrittää ottaa siitä mahdollisimman paljon irti, pääsihteeri John Liljelund kommentoi tiedotteessa.