Liigat

Sosiaalinen otteluraportti: Seinäjoen ja Jyväskylän pelit kiinnostivat – ”Rytke välähteli vain hetkittäin”

21.09.
2020
Liigat

LASB haki pisteet Seinäjoelta. Kuva: Juha Käenmäki

Pyysimme viime viikolla sosiaalisia otteluraportteja kauden avauskierrokselta. Miesten liigan sunnuntain otteluista näitä myös saimme.

Puhuttavin ottelu oli SPV-LASB Seinäjoella, jossa vierasjoukkue oli lopulta parempi maalein 6-5. SPV nousi peliin mukaan voittamalla päätöserän 4-0, mutta kaikkiaan SPV:n esitys oli vaisu.

”Lähellä oli jo ensimmäisessä pelissä ”ihmenousu”. Ihan ansaitusti LASB tuon kuitenkin voitti, kahdessa ensimmäisessä erässä SPV ei saanut juuri mitään aikaan. Myös Hasua olisi kaivattu maalille. Näissä peleissä ei olisi varaa menettää pisteitä”, Seinäjokelainen summasi keskustelufoorumilla.

SPV-fani Säbantterilla oli paljonkin asiaa sarja-avauksesta, mutta tässä muutamia pidempiä kommentteja:

”Toinen Veskari on farmijoukkue Blue Foxin Anton Kronqvist. Rasmus Hasulla pieni loukki, ja totuuden nimissä on sanottava, että tähän pikkuseikkaan SPV tänään kaatui. Torjunnat SPV 10, LASB 33 kertoo kaiken oleellisen ottelun luonteesta. Ero oli maalitolppien välissä. Pohjonen oli totutun hyvä, mutta SPV:n maaliin meni ensimmäisen 5 min. aikana kaikki mikä kohti tuli. Pakottamalla SPV nousi 6-1 tilanteesta maalin päähän, mutta ei pisteitä. Siinä mielessä kiri turha. Kolmas erä kuitenkin lupauksia antava. 16 laukausta kohti maalia ja 5 sisään. Silti kuitenkin vain yksi laukaus omaa maalia kohti. Tuollaista sen pelin jatkossakin pitäisi olla, jos pisteille mielii. Onnittelut LASB:lle maalipaikkoja maksimaalisesta hyödyntämisestä ja tietenkin voitosta. Lisäksi harmia SPV:lle tuli ykköspakkiparissa Janne Aution loukkaantuminen. Voi olla pitkä huili edessä….”

”Kyllä tulos seisoo taululla. LASB teki enemmän maaleja ansaitsi voittonsa. Huvittaa vaan nämä lätinät korkean karvin purkamisesta jne. LASB teki kaksi maalia korkean karvin seurauksena (kohdassa 36.
sek. ei tullut maalia). LASB teki valtaosan maaleista tilanteista, joiden lähtötilanne syntyi sen omalla hyökkäysalueella, SPV:n pallonmenetyksistä, vaparin jälkeen jne. Ne, jotka olivat katsomossa (eivätkä pelkän koosten varassa) näkivät, että kolmannessa erässä tasakentällisin LASBilla ei ollut paikan paikkaa. 6vs5 tilanteessa oli toki tyhjä maali, mutta sitten huidottiin huteja tai tolppaan yms. Myös SPV:n Mustonen laukoi kolmesti tolppaan, jos jossittelemaan lähdetään. Jos joku ratkaisuseikka pelille halutaan määritellä, niin se oli maalinteon tehokkuus ensimmäisessä erässä. LASB viimeisteli erittäin tehokkaasti. Kyllä SPV:lläkin paikat ainakin neljään maaliin oli avauserässä, mutta se tärkein suorittaminen siinä 2 metrin säteellä vastustajan maalista jäi piippuun.”

LASB-organisaatiossa vaikuttava Jarmo Kuronen kommentoi ottelua foorumilla näin:
”Vähän samanlainen pelinkuva kun joukkueiden välillä viimekauden jälkimmäisessä kohtaamisessa, SPV vetää päätylankusta melko huonolla kenttätasapainolla, lasbi purkaa ja tekee maaleja. Vaan olihan aika pupeltamista LASBilta toi vika erä – ehkä kuvaavaa että yksin läpi tilanteessa tyhjästä maalista tolppaan tms. Tehokkaampi joukkue ois nakuttanut aika monta maalia seinäjokisten verkkoon vikassa erässä.”

Tämän artikkelin kirjoittaja seurasi myös ottelua Ruudun välityksellä:

Maalikooste:

Happee-Indians-peli päättyi vieraiden 8-4-voittoon. Indiansin kausi alkoi siis vakuuttavasti. Ottelua kommentoitiin foorumilla ja Twitterissäkin irtonaisemmin.

FuriousT kertoi näkemyksensä foorumilla:

”Itse näin Jyväskylän pelin, sieltä pisteet ansaitusti Espooseen.

Indiansilla paketti yllättävän hyvin kasassa jo kauden ensimmäisessä pelissä. Sai pallokontrollin, joka oli toki odotettua joukkueiden pelitavat huomioiden. 5vs5 pelissä Indians sai luotua melko laadukkaita paikkoja hitailla organisoiduilla hyökkäyksillä. Pysyi hyvin pallossa, eikä lähtenyt puskemaan hyökkäyspäässä, vaan palautti kärsivällisesti alas omaan päätyyn. Pallonmenetyksissä koko joukkue oli kartalla ja tuli raikkaalla jalalla alas, Happee ei päässyt paljoa iskemään vastaan. Tasapainoinen esitys inkkareilta. Kaikki pelaajat olivat samaa mieltä siitä mitä kentällä kuuluu touhuta, pelitapa hyvin iskoistettu selkärankaan.

Happeella vielä enemmän tekemistä. Rytke välähteli vain hetkittäin ja sekin oli enemmän yksilöiden harteilla: Peter Kotilainen, Juuso Heikkinen. Happee nauttii aaltoilevasta pelistä ja olikin ajoittain hiukan hukassa, kun Indians jäädytti ja hidasti peliä. Pidemmän syöttöketjut oli harvassa, peli pyöri enemmän muutamien pelaajien oivalluksien kautta.

Tässä henkilökohtainen näkemys pelistä. En ole seurannut kumpaakaan joukkuetta kovin paljoa, joten muut näkemykset ehdottomasti kiinnostaa.”

Varsinkin Samuli Huppusen liigauran avausmaali ihastutti Twitterissä:

Maalikooste:

Oilers aloitti kautensa voitolla, kun sarjanousija Nurmon Jymy kaatui kotikentällä 6-3.

Pro Stick seurasi peliä Tapiolassa:

”Tapiolassa Jymy pysyi ehkä yllättävänkin hyvin pelissä mukana. Simppeliä puolustusvoittoista peliä ja vastaiskuista pyrkivät tekemään nopeat ratkaisut. Oilersilla vielä peli aika hakusessa. Iiskolan ja Lindforsin veljesten kentällisellä parhaiten kuviot kasassa, huomaa ketkä ovat pelanneet treenipelejä yhdessä. Muuten oli melkoinen ketjuruletti käynnissä Oilersilla ja kaikki jotka penkiltä löytyivät, taisivat myös saada peliaikaa. Mikä varmaan sinänsä fiksua, koska kaikki kokoonpanoon merkityt eivät vielä täydessä kunnossa.”

Maalikooste:

Steelers ahdisti TPS:n rankkarikisaan Hämeenlinnassa. TPS:lle lopulta 3-2-voitto.

Cmoontiikeri arvioi peliä seuraavasti foorumilla:

”Hämeenlinnassa 2div porukka + Kosonen otti taistelupisteen Turkulaisista. Tepsi ei vaarallisille paikoille pelissä juuri päässyt, vaikka pallonhallinta oli kaksi ensimmäistä erää turkulaisille about 80-20. Jos linja sallii kovan pelaamisen jatkossakin, Steelerssi yllättää vielä monesti tällä kaudella.
Ps. ”Selviytyjille” kaksi maalia ja yksi syöttö.”

Muut tulokset:
Classic-Welhot 7-5
Tiikerit-EräViikingit 0-3
OLS-Nokian KrP 4-6

Lisää tuloksista ja peleistä täällä.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen