Divarit

Top 5: Divarin parhaat hyökkääjät

18.09.
2020
Divarit

Suomen, Ruotsin ja Sveitsin liigojen jälkeen Johannes Jokinen ottaa haltuun divarikentät. Kuva: Esa Jokinen

Divarin parhaat maalivahdit ja puolustajat julkaistiin jo aiemmin. Nyt vuorossa ovat siis hyökkääjät.

5. Tomi Jerkku, Karhut

Liigassa kaksi edellistä kautta kelpo jälkeä 49 pisteen muodossa tehnyt hyökkääjä palasi jopa hieman yllättäen LASBista takaisin Poriin. Joulukuussa 23 vuotta täyttävä rightin laituri oli Karhujen paras pistemies liigassa toissa kaudella. Porilainen on erittäin vaarallinen ylivoimapelaaja ja pystyy painavan laukauksen ohella tarjoilemaan muille maalipaikkoja. Hieman verkkainen, mutta paikkaa peliälyllään.

4. Samuli Salomaa, Koovee

Vaikea kausi takana Nokian Krp:ssä. Palaa nyt tuttuun kasvattajaseuraan ja aloittaa ensimmäisen divarikauden. Liigapelejä 26-vuotiaalla laiturilla on vyöllään 200 kappaletta, rapian alta pisteen per peli tahdilla. Tililtä löytyy 27 maalin kausi. Hyvän laukauksen omaava hyökkääjä on Divariin erittäin tasokas maalintekijä, joka on Kekin ohella potentiaalisin maalipörssin ykkösnimi. Hyvänä joukkuepelaajana tunnettu Salomaa ei myöskään kaihda haalarihommia.

3. Miikka Sokka, FBC Turku

FBC Turku on viime vuosina kuulunut aina ennakkosuosikkien joukkoon ja Sokka on joukkueen suuntaa näyttävä pelaaja kokonaisvaltaisella osaamisellaan. Näyttänyt taitonsa liigakentilläkin. Alkamassa on jo kymmenes kausi pääsarjatasolla. 27-vuotias laituri omaa hyvät kädet, sulavan liikkeen ja fysiikka myös hyvässä kunnossa. Teki viime kaudella vain kahdeksan maalia, joka on ominaisuuksiin nähden liian vähän, vaikka Sokan pelaajaprofiili ei rajoitu pelkästään maaleihin. Jos BeeCee hamuaa liiganousua, on Sokan myös heilutettava maaliverkkoa useammin.

2. Johannes Jokinen, O2-Jyväskylä

Voittanut Suomen mestaruuden Happeessa ja pelannut myös Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoissa. Salibandyliigassa 120 ottelua tehoin 63+94=157. Peter Kotilaisen tutkaparina takavuosina kunnostautunut 27-vuotias Jokinen palasi ulkomailta viime kaudeksi Happeeseen, mutta kausi jäi odotuksiin nähden vaisuksi. Juonikas ja laadukkaan syöttövalikoiman omaava Jokinen pääsee operoimaan paljon vahvistuneen O2:sen hyökkäyksessä, joten jälki voi olla tuhoisaa. Divariin erittäin kova hankinta.

1. Juuso Kekki, SaiPa

21-vuotias Kekki oli viime kauden maali- ja pistepörssin ykkönen tehoin 45+26=71. Tämä kertokoon olennaisen. Pelaa väärässä sarjassa. Mahtuisi lähes jokaiseen liigajoukkueeseen, mutta päätti jäädä divarikaukaloihin opiskelupaikan varmistuttua Lappeenrannasta. Hieman pienikokoinen, mutta osaa käyttää vikkelyyttään ja poikkeuksellista mailataitoa epäreilusti hyväkseen. Kroppa on kuin luotu salibandyn pelaamiseen. Sarjan paras viimeistelytaito.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi