Divarit

Top 5: Divarin parhaat maalivahdit

17.09.
2020
Divarit

Niittomiesten Aki Karjalainen on tyrkyllä poikien MM-kisoihin. Kuva: Anssi Koskinen

Kausi 2020-21 starttaa Divarin osalta lauantaina. Sen kunniaksi Pääkallo julkaisee pelipaikkakohtaisia top-listoja. Ensimmäisenä vuorossa ovat sarjan parhaat maalivahdit.

5. Henri Tikkanen/Tommi Kauppinen, O2-JKL

Erittäin tasainen maalivahtikaksikko tukkii tolppien väliä hurjan hyökkäyskaluston alla. Innokkaasti vastahyökkäyksiin pyrkivä joukkue tarvitsee taakseen varmat veskarit, jotka ottavat kiinni vastahyökkäysten vastahyökkäyksiä. 27-vuotias Tikkanen ja 23-vuotias Kauppinen ovat ilmeisen hyvin sopeutuneet tasaiseen peluutukseen. Kilpailutilanne antaa varmasti myös lisäenergiaa otteisiin. Torjuntaprosentit kuvaavat osuvasti kaksikon tasaisuutta. Tikkasella se oli 77,43 ja Kauppisella 77,38. Eroa jäi siis huimat 0,05 prosenttia.

4. Aleksi Sillantaka, FBC Turku

Päästi viime kaudella vähiten maaleja ottelua kohden yli kymmenen ottelua pelanneista maalivahdeista ja kaikista maalivahdeista toiseksi vähiten. Torjuntaprosentti 79,57 oli sarjan paras. Se kertoo hyvästä joukkuepuolustamisesta, mutta myös siitä, että koppi on tarttunut illasta toiseen. Ensi kuussa 30-vuotisjuhliaan viettävä Sillantaka on edustanut kaikki neljä pääsarjakauttaan FBC Turkua.

3. Antti Kortetmaa, Koovee

On kivikovan tamperelaisjoukkueen viimeinen lukko. Kortetmaa on päässyt jo 36 vuoden kypsään ikään, mutta pelannut vasta neljä pääsarjakautta, kolme liigassa Nokian KRP:n riveissä ja viime kaudella Kooveessa. Myöhäisherännäinen Kortetmaa viihtyi ennen pääsarjakausia tamperelaisen Soittorasian kakkosdivarijoukkueessa. Hyvin liikkuva Koovee-veskari torjui viime kaudella 444 kertaa, eniten koko sarjassa. Torjuntaprosenttikin oli vakuuttava 78,31.

2. Arvid Vonk, Karhut

Porilaishollantilainen torjuja palasi viime kaudeksi Nokian KRP:stä Karhuihin. Debytoi jo 17-vuotiaana liigassa ja pelasi siellä kuusi kautta. On 26-vuotiaana ja kymmenennen pääsarjakautensa aloittavana kokenut konna Divariin, vaikka ura onkin ollut viime kaudet laskussa. Vonkissa on myös huippu-urheilijan vikaa ja hän tuo päivittäisellä tekemisellä lisäarvoa joukkueelle.

1. Aki Karjalainen, LNM

Omistautunut salibandylle. 18-vuotiaana koko sarjan parhaita urheilijoita, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Käyttää paljon aikaa keskittyäkseen kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään. Nuoresta iästään huolimatta aloittaa jo neljännen kautensa kotikylän divaripoppoossa. Iso kausi myös henkilökohtaisella tasolla, sillä Karjalainen on vahvasti tyrkyllä poikien MM-kisoihin. Kesäleirit jäivät kuitenkin väliin loukkaantumisten takia. Pienikokoisen, mutta erittäin sähäkästi liikkuvan Karjalaisen rooli korostuu entisestään reippaasti heikentyneiden Niittomiesten viimeisenä lukkona.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi