Liigat

Top 5: F-liigan parhaat puolustajat

16.09.
2020
Liigat

Janne Lamminen on kuulunut jo vuosia liigan puolustajien eliittiin. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten liigan pelipaikkakohtaiset top-listat avattiin maalivahdeilla. Nyt vuorossa ovat sarjan parhaat puolustajat.

5. Mikko Leikkanen, Classic

Tamperelainen antaa liikkeessä tasoitusta, mutta paikkaa sitä mainiolla ennakoinnilla. Leikkanen on muuttunut viime vuosina hyökkäävästä tehopakista enemmän all around-pelaajaksi, joka suorittaa tasaisesti illasta toiseen. Virheitä sattuu harvoin. Hurjan laukauksen omaava puolustaja summasi viime kaudella 6+9=15 ja teholukeman +34. Se, että Leikkasen vammahistorialla kuulutaan edelleen 32-vuotiaana liigan puolustajaeliittiin ja maajoukkueen vakiokalustoon kuvastaa kuinka kovasta urheilijasta on kyse.

4. Jonne Junkkarinen, Happee

Tällä viikolla 30 vuotta täyttävä Junkkarinen on pelaaja, jonka tekemistä on aina ilo seurata. Lennokas liike on vaivatonta ja pallo tottelee huippupakkia kovassakin kyydissä. Happeeseen palaava Junkkarinen ei ole erityisen tehokas pakki, 20 pisteen raja on ylittynyt uran aikana vain kerran. Ennemminkin yli 200 Happeen paidassa tahkotun liigapelin mies on hyvä pelinrytmittäjä ja kokonaisvaltainen kahden suunnan luotettava suorittaja, joka edistää peliä oivaltavilla ratkaisuillaan.

3. Otto Lehkosuo, Indians

Ylivoimapelin erikoismies on liigan fyysisimpiä pakkeja. Vanttera varsi liikkuu ketterästi ja Lehkosuo, 23, osaa myös käyttää sitä. Pallollisena Indians-peluri suosii simppeleitä ratkaisuja. Vieressä pelaava Tuomas Harjula hoitaa rytmityksen. Lehkosuo tekee silti mukavasti tehoja, viime kaudella 15+9=24. Maaleista kaksi kolmasosaa tuli ylivoimalla, yleensä alivoimanelikon keskeltä. Lehkosuo osaa kuitenkin ajoittaa uhkaa luovat pallottomat taustanousunsa syvyydestä myös tasakentällisin. Teholukema +26 oli mainio.

2. Janne Lamminen, Classic

Joulukuussa 35 vuotta täyttävä maajoukkuepakki ei näytä hyytymisen merkkejä. Lammisen pelistä nostetaan usein esiin puolustuspään tekeminen. Lamminen on eittämättä liigan kovimpia vääntäjiä, loistava peittäjä ja erinomainen katkoja. Myös hyökkäyspäässä tulee tulosta. Vasemman laidan nostaja summasi viime kaudella 2+17=19 pistettä, teholukeman ollessa hurja +72. Heikkouksia saa etsiä suurennuslasin kanssa.

1. Lauri Stenfors, TPS

2010-luvun vaarallisin hyökkääjä, Alexander Galante Carlström kuvaili Stenforsia vaikeimmaksi vastustajaksi. Stenfors on maailman paras puolustuspelissä, Falunin maalitykki kuvaili Innebandymagazinetin haastattelussa muutama viikko sitten. Myös liigajoukkueiden kapteenit ja päävalmentajat äänestivät 30-vuotiaan TPS-pelaajan sarjan parhaaksi puolustajaksi Pääkallon viime talvena teettämässä kyselyssä. Väkevä vääntäjä on kehittynyt viime kausina myös hyökkäyspäässä. 20 pisteen raja on rikkoutunut kahdella viime kaudella. Myös lukemaan +38 pompsahtanut tehotilasto kuvastaa Stenforsin laatua.

Pääkallo.fi