Liigat

Top5: Naisten F-liigan parhaat maalivahdit

17.09.
2020
Liigat

Arla Salo on naisten liigan ykköstorjujia. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Naisten F-liiga käynnistyy lauantaina. Arvioimme sarjan parhaat maalivahdit.

5. Elsi Kangasharju, Classic
Nuorten vuoden 2018 MM-kisavahti on ottanut selkeitä kehitysaskelia urallaan ja tulee olemaan yhä isommassa roolissa tulevalla kaudella. Otti viime kaudella jo torjuntaruutua Classicissa ja oli osanaan tärkeässä roolissa joukkueen suorituksessa. Yli 80 % torjuntaprosentti kertoo hyvästä kaudesta, sillä Classic ei ollut ihan kärkipään joukkueita. Mahdollinen läpimurtokausi tulossa ja sitä myöten kolkuttelee jopa maajoukkueen portteja.

4. Ira Moilanen, SB-Pro
Pelasi vielä viime kaudella maajoukkueen ykkösvahti Tiltu Siltasen varjossa, ja hoiti oman roolinsa erinomaisesti. Nyt tarjolla on ykkösvahdin paikka Siltasen lähdettyä Ruotsiin. Vaikka rooli Siltasen kakkosvahtina ei ollut iso niin runkosarjan paras torjuntaprosentti (85,63%) kertoo hyvää. Saa kovan kirittäjän Juulia Katajasta, ja molemmille kertyy varmasti vastuuta. Kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista. Nuori ja erittäin potentiaalinen veräjänvartija.

3. Noora Vuorela, TPS
Nuorten maailmanmestari ja vuoden 2017 MM-kävijä on ollut liigan kärkivahteja jo vuosia. Vuorelan rooli paikoin ohuellakin kokoonpanolla esiintyneessä TPS:ssa on ollut vuodesta toiseen ollut merkittävä. Paljon kokemusta ja hyvä itseluottamus takaavat suoritusvarmuutta kovissa paikoissa. Viime vuosien riesana ovat olleet erinäiset loukkaantumiset. Viime kaudella pysäytti palloja yli 80 % varmuudella.

2. Arla Salo, PSS
PSS:n pienikokoinen ja energinen ykköstorjuja on ollut tärkeä viimeinen lukko muutenkin hyvin puolustavan joukkueen vahvuudessa. Salo liikkuu erinomaisesti ja on sen vuoksi useimmiten lukkona ”varmoissakin” maalipaikoissa. Viime kaudella torjui vakuuttavalla pronsentilla 83,56 ja on ollut vuosia naisten liigan maalivahtitilastojen kärkeä. Jos olisi hieman isokokoisempi niin olisi todennäköisesti kansainvälisen tason maajoukkuetorjuja. Muista huippuominaisuuksista johtuen saumoja on silti olemassa.

1. Noora Laakso, Koovee
Laakso on omalle joukkueelleen ehkäpä sarjan tärkein torjuja. Koovee menetti paljon vahvasta hyökkäysarsenaalistaan, joten Laakson rooli tulee varmuudella korostumaan tulevan kauden otteluissa. Viime kaudella tilastollisesti sarjan kärkitorjujia (82,26%). Oli jo kesän aikana mukana maajoukkueen kanssa, joten on hyvinkin potentiaalinen tulevaisuuden maajoukkuevahti.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi