Divarin pörssikärkeen noussut Eetu Erkkilä: ”22-vuotiaana saan toimia joukkueen varakapteenina”

Eetu Erkkilä on tuulettanut tällä kaudella useasti. Kuva: Juha Käenmäki

Eetu Erkkilä on tuulettanut tällä kaudella useasti. Kuva: Juha Käenmäki

Koronakriisi on verottanut salibandyn puolella eritoten miesten Divaria. Pelejä on peruttu, mutta M-Teamin Eetu Erkkilä ei ole asiaa jäänyt murehtimaan, vaan on liekehtinyt kentällä ja johtaa sarjan pistepörssiä.

Kuuteen peliin 8+5=13 summannut rightin hyökkääjä ei ota pörssikärjessä olemisesta kokonaan kunniaa itselleen, vaan antaa arvoa oman kentällisen pelaamiseen. Vire kantaa viime kaudesta asti, jolloin Erkkilä pääsi kunnolla pääsarjavauhtiin ja summasi 29 pistettä.

– Ei nyt mitenkään ihmeelliset fiilikset, olemme saaneet tosi hyvän kentän kasaan, jolla on pelattu myös A-junnuissa Mäkisen Akin ja Jokelaisen Jessen kanssa. On osunut nyt vaan erityisen hyvin, ja itsekin olen vähän yllättynyt siitä, miten hyvin on mennyt. Viime kaudella alkoi jo loppukaudesta osumaan ja nyt on oikeastaan jatkettu siitä mihin jäätiin, sanoo pörssikärki Erkkilä.

Joskus vedot vaan uppoavat erityisen hyvin, mutta Erkkilä näkee myös pidemmän aikavälin syitä vireelleen. Koronakriisi on ollut kaikille murheellinen ja salibandysarjatkin olivat pitkään säpissä, eikä joukkueet pystyneet edes treenaamaan. Erkkilä näkee tässä yhden positiivisen puolen, pääkoppa sai lepoa.

– Takana on hyvä treenikesä ja siihen päälle vielä isompi vastuu. Ja toi oikeasti vähän pidempi tauko salibandysta auttoi myös tosi paljon, kun sai ajatukset irti lajista. Sai ihan nollista lähteä liikkeelle ja meillä ei kausikaan katkennut kesken, vaan tiputtiin pelaamalla pudotuspeleistä pari päivää ennen kuin sarja laitettiin säppiin. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Pelaamisen halu oli kova, kun jatkettiin hommia.

Toinen iso syy hirmuvireelle on kasvanut vastuu kentällä. Viime vuosina M-Teamissa tulosvastuuta ovat kantaneet erityisesti Antti Itkonen ja Janne Makkonen. Kumpikaan ei ole tällä hetkellä joukkueen vahvuudessa, joten uusia vastuunkantajia tarvittiin.

– Itkosen Antti miettii vieläkin pelaamista ja on ollut nyt poissa. Tarvitsimme ensimmäistä kertaa varmaan viiteentoista vuoteen uuden ykköskentän ja valmentaja laittoi tämän meidän kentällisen kasaan treeneissä, joka lähti hyvin skulaamaan. Koko kentällisenä on mennyt hyvin, muillakin kavereilla on tosi hyvin tehoja.

Pörssikärjessä olevasta rightin vasemman laidan hyökkääjästä moni voisi ensin ajatella, että hän luettelee ensiksi vahvuudekseen laukauksen ja heikkoudekseen puolustuspelin. Erkkilä onkin erilainen pelaaja siinä mielessä ja kuuluu myös joukkueen kapteenistoon.

– Olen aika nopea pelaaja ja sillä tavalla ehkä ärsyttäväkin vastustaja. Koen, että olen kopissa myös tärkeä pelaaja ja 22-vuotiaana saan toimia joukkueen varakapteenina toista kautta putkeen. Olen iloinen, että saan kantaa sitä vastuuta, ja että joukkue luottaa minuun.

Liukasliikkeinen hyökkääjä panostaa vuosiin koulussa ja hankkii arvokasta työkokemusta. Puheista huomaa, ettei liigaan ole kiirettä pelaamaan vain liigastatuksen vuoksi.

– Tietenkin liigakentät houkuttelevat, mutta tällä hetkellä aikataulusyistä Divari on minulle parempi ratkaisu arjen kannalta. Jos jossain vaiheessa saisin koulun tai duunin hoidettua alta pois, niin voisin lähteä tsiigailemaan liigaakin. Tällä hetkellä menen siviilipuoli edellä.

Monelle ehkä tuntematon nimi ei silti ole jäänyt huomiotta liigajoukkueiden osalta.

– Muutama joukkue on soittanut, mutta ei ole vielä tullut lähdettyä sinne.

Varakapteenilla on sanansa sanottavana kohteluun joukkueensa ulkopuolelta.

– M-Teamista ei ehkä hirveästi kirjoitella tai mitään ja olemme ihan tyytyväisiä siihen, että voimme tehdä omaa hommaamme rauhassa ja se sopii meille oikein hyvin.