EräViikingit lainasi viisi tshekkipelaajaa – ”Pelaavat lähtökohtaisesti EV Akatemiassa ja A-poikien edustusjoukkueessa”

Adam Hemerka onnistui viime Suomen vierailullaan, mutta joutui jättämään pelit kesken loukkaantumisen jälkeen. Kuva: EräViikingit

Adam Hemerka onnistui viime Suomen vierailullaan, mutta joutui jättämään pelit kesken loukkaantumisen jälkeen. Kuva: EräViikingit

Salibandyn sarjakausi on tällä hetkellä keskeytetty Tshekissä. EräViikingit käytti tilaisuutta hyväkseen lainaamalla viisi pelaajaa Tshekistä siihen asti kunnes pelit jatkuvat pelaajien kotimaassa.

Hankitut pelaajat ovat Matej Havlas, Adam Hemerka, Michal Vojtisek, Milos Vojtisek ja Patrik Sebek.

– Kun Tsekeissä päätettiin pistää kausi tauolle, ryhdyimme selvittämään sikäläisten pelaajien tilannetta ja selvisi, että lukuisia pelaajia on hakeutumassa ulkomaille pelaamaan tai treenaamaan. Myös meihin ollaan oltu yhteydessä aika runsaasti, olen saanut yli 20 yhteydenottoa ja osan muista pelaajista olemmekin pystyneet ohjaamaan muihin suomalaisiin seuroihin, Joonas Naava kommentoi seuran sivuilla.

Havlas pelasi seurassa keväällä 2019, kuten Hemerkakin, jolla pelit päättyivät loukkaantumiseen. Michal Vojtisek oli ErVin mukana saman vuoden syksyllä. Sebek on esiintynyt Tshekin miesten maajoukkueessa ja Havlas on kevään 2019 U19-maailmanmestareita.

– Pelaajat, jotka meille tulevat, ovat pääosin meille tuttuja pelaajia. Kolmea heistä valmennan myös Tsekin U19-maajoukkueessa ja kaikki ovat siellä johtavia pelaajia joukkueessa sekä avainpelaajia omissa liigajoukkueissaan. Havlas on aloittanut kautensa vahvasti Tatranin paidassa tehden 6 pelissä 12 pistettä Tsekin liigassa. Hän on erittäin taitava ja älykäs pelaaja.

– Hemerka on oman joukkueensa (Hatrick Brno) ehdoton avainpelaaja ja toivottavasti hän pystyy nyt pelaamaan ehjänä täällä. Adam on iso ja nopea ja omaa erinomaisen peliälyn. Michal Vojtisek on erittäin fyysinen ja fiksu rightin puolustaja Bohemiansista. Mukana on myös hänen veljensä Milos Vojtisek, Naava ruoti.

Miesten edustusjoukkueessa pelaajia ei ainakaan lähtökohtaisesti nähdä.

– Pelaajat ovat saapuneet Suomeen ja toimineet THL:n ohjeiden mukaisesti maahan saapumisen osalta. Jokainen henkilö on testattu niin kotimaassaan ennen lähtöä, kuin 72h Suomeen saapumisen jälkeen ja kaikkien testitulokset ovat olleet negatiivisia molemmissa otteissa.

– Pelaajat pelaavat lähtökohtaisesti EV Akatemiassa ja A-poikien edustusjoukkueessa, sillä olemme rajanneet pelaajakierron minimiin joukkueiden välillä koronan vuoksi. Joukkueella on karanteenin ja joukkueen koronatapausten jälkeen pelaajista hieman pulaa, sekä otteluruuhka on päällä rästipelien vuoksi. Saattaa toki olla, että joku pelaajista on myös F-liigan mukana jossain vaiheessa, Naava kommentoi.