Liigat

ErVin pääkäskijä Ville Turunen: ”Positiivisesti olen yllättynyt”

28.10.
2020
Liigat

Ville Turnunen siirtyi EräViikinkien päävalmentajaksi. Kuva: Salibandy.fi

Kauden ensimmäinen valmentajanvaihdos nähtiin NLA:ssa, kun EräViikinkien Markus Huhtimo vaihtui Ville Turuseen. Turunen on ollut nyt joukkueen mukana kolme peliä ja voittoja on tullut yksi.

Kokonaisuudessaan ErVi on pelannut kahdeksan peliä, joista kaksi on voittoisia. Sarjasijoitus on viimeinen. Huhtimo kerkesi valmentaa viisi peliä, voitto osui kauden ensimmäiseen. Sen jälkeen vetovastuun otti Ville Turunen.

– Itselläni ei siihen ole oikeastaan mitään sanottavaa. Tehtäväni on katsoa tästä eteenpäin, seurajohto on päätöksen tehnyt. Olen pyrkinyt keskittämään omat ajatukset siihen, että mitä tästä eteenpäin ja miten saan oman projektini mahdollisimman hyvin liikkeelle, kommentoi Turunen valmentajanvaihdosta.

Jonkun muun valmentajan aloittamaan projektiin hyppääminen on tietysti aina hankalaa. Turunen on joutunut muutamassa viikossa kirimään monen kuukauden työtä kiinni.

– On tietysti aika erilaista, aikaisemmin kun olen valmentanut, niin on saanut keväästä asti rauhassa rakentaa toimintakulttuuria ja oppia tuntemaan pelaajia. Aika hetkisiä aikoja on eletty pari viikkoa, nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan normaali arki.

Turunen toimii myös U19-tyttöjen maajoukkuevalmennuksessa. Hän sanoo seuranneensa EräViikinkien alkukautta.

– Seurailin aika tiiviistikin, niin kuin koko liigaa. Oikeastaan siksikin, kun olen juniorimaajoukkueen valmennuksessa mukana.

ErVin pelitahti on ollut sen verran tiivis, että treenaaminen on mennyt sen kustannuksella. Turunen on kuitenkin huomannut, että asiat ovat siitä huolimatta alkaneet rullaamaan eteenpäin.

– Ihan mukavasti on lähtenyt, positiivisesti olen yllättynyt siitä, että miten hyvin pelaajat ovat pystyneet ottamaan vastaan erilaisia pelillisiä asioita, vaikka ei olla paljon treenaamaan päästy. Tietysti aika on mennyt pitkälti pelaajiin tutustumiseen ja vuorovaikuttamiseen. Iso apu on ollut muun valmennuksen ja kapteeniston tuella, ilman heitä tästä ei olisi tullut mitään.

Alkukaudesta sivussa ollut viime kaudella koko sarjan pistepörssin voittanut Taru Nordman palasi pelikentille samoihin aikoihin, kun Turunen otti vetovastuun.

– Onhan hänestä ollut paljon apua ja iloa, tottakai hänen tasoisensa pelaaja pystyy antamaan joukkueelle paljon ja olemaan kapteenin ominaisuudessa ja johtajan asemassa.

Tänään ErVi kohtaa Classicin. Edellisestä ottelusta tullut voitto on vapauttanut tekemistä.

– Classic päättää omasta näkökulmasta tietyn ensimmäisen ajanjakson, kun ei ole kerennyt tekemään muita, kuin palauttavia ja valmistavia harjoitteita. On ollut kyllä hyvä tekemisen meininki ja yleisilme joukkueella. Odotan samanlaista tänään. Mielenkiintoinen vastustaja ja siellä on varmasti hampaankolossa Cupista tippuminen.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46