Liigat

Happeeseen siirtynyt Roni Laasonen kasvaneesta tulosvastuusta: ”On ollut kivaa ja erilaista”

23.10.
2020
Liigat

Roni Laasonen näkee itsensä tulosvastuun kantajana. Kuva: Esa Jokinen

EräViikingeissä suhteellisen hyviä maalimääriä nakutellut Roni Laasonen lähti Happeeseen isomman roolin perässä. Ykköskentän rooli on Laasoselle tervetullut ja hän odottaa itseltään tulosta.

26-vuotiaana Laasonen on pelannut jo yhdeksänä eri kautena liigaa Helsingissä. Näyttämisen halu on varmasti kova uudessa ympäristössä. Vielä peli ei Laasosen mielestä ole ollut ihan parasta.

– Joukkue otti hyvin vastaan kyllä, mutta paljon on vielä parannettavaa omassa, kentällisen ja joukkueen tekemisessä. Kaikin puolin löytyy parannettavaa.

Laasosen maaliennätys on 29 osumaa ja ne on kirjattu kaudella 2016-2017. Kolmenkymmenen maalin mies olisi moneen liigajoukkueeseen oiva lisä ykköskenttään. EräViikingeissä rooli ei ollut ensimmäisessä tulosyksikössä ja isompi rooli vei hyökkääjän Happeeseen.

– Se oli isoin syy, miksi lähdin Jyväskylään. Tiedostin sen, että pelillinen rooli tulee olemaan iso ja tietenkin kokonaispaketti oli myös hyvä. On ollut mukavaa, kun joka pelissä on saanut pelata niin paljon kuin jaksaa. On ollut kivaa ja erilaista, kun on ollut iso vastuu mutta se vaatii tietysti sen, että pitäisi niitä tehoja tulla.

Laasosen pyssy on puhunut viidessä pelissä viisi kertaa. Se ei ihan vielä tyydytä.

– Oma panos on ollut ihan ok, mutta pystyn kyllä parempaan.

Kysyttäessä näkeekö Laasonen itsensä voittavan joukkueen ykköstulosyksikössä, vastaus tulee jämäkästi.

– Näen. Tykkään tehdä maaleja ja silloinhan kentälliseni pitää olla se, joka tekee maaleja.

Happeen ykköskentässä toista laitaa viilettää Peter Kotilainen, jonka kanssa Laasonen on kerennyt värkkäämään muutaman highlight- tyylisen osuman.

– Siinä on ollut kyllä hyvä pelata. Petelle vaan pallo ja itse hakee paikan, niin kyllä hän löytää syötöllä tai hakee itse vedon. Vielä kun saadaan enemmän pelejä alle, uskon että hommat alkavat rokkaamaan paremmin ja maaleja tulee vieläkin enemmän.

Edellinen maali oli Laasosen uran 200:s tehopiste liigassa. Kolmesti hopeaa ja kahdesti pronssia voittanut Laasonen ei tuijota pelkästään tehotilastoa tai mitalirivin täydentymistä kullalla. Vaivat ovat sotkeneet hyökkääjän viime vuosia, joten on luonnollista, että tavoitteet liittyvät pitkälti terveyteen. Silloin tietysti myös tulosyksikön rooli on helpompaa kantaa.

– Parina edellisenä kautena on ollut tosi paljon kaikennäköisiä loukkaantumisia, toiveissa on nyt terve ja ehjä kausi. Ja toivottavasti pääsemme pudotuspeleihin ja saadaan kausi vedettyä poikkeusoloissa läpi.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46