Liigat

Hyvää syntymäpäivää Sami Koski! – ”Lapsilta tuli itse tehty synttärikortti”

21.10.
2020
Liigat

SPV:n Sami Koski saavutti tänään ikämiesiän. Pääakallo onnittelee. Kuva: Ville Vuorinen

Pääkallon kesällä startanneessa juttusarjassa häiritään salibandypelaajia, joilla on syntymäpäivä. Tänään 35-vuotispäiviään juhlii SPV:n pitkäaikainen tähtihyökkääjä Sami Koski.

Juttusarjassa soitellaan syntymäpäiväonnitteluita satunnaisina päivinä. Lähiaikoina synttäreitään juhlivien kannattaa olla varuillaan, sillä haastattelun lisäksi mukana on myös pienimuotoinen syntymäpäivävisa.

Ensinnäkin onnittelut syntymäpäivän johdosta!

– Kiitos, kiitos.

Miten olet viettänyt syntymäpäivääsi?

– Ei tässä mitään isompia ole tullut tehtyä. Perhe herätteli aamulla onnen toivotuksiin. Sitten vietiin lapset päiväkotiin ja tulin takaisin kotiin etätöihin. Muuten kuin heräämisen osalta tämä on ihan peruspäivä. Illalla on vielä treenit.

Mitä sait/toivoit lahjaksi?

– En ole mitään erityistä toivonut. Lapsilta tuli itse tehty synttärikortti. Katotaan onko muuta tulossa. Saa olla läheisten kanssa, se tässä on tärkeintä.

Pääsit nyt 35 vuoden ikään. Olet siis virallisesti ”ikämies”. Mitä fiiliksiä tämä merkkipaalu herättää?

– Ei ainakaan vielä toistaiseksi ole tullut mitään erityistä. Kyllähän se tietysti numerona alkaa olla sellainen, että kun katsoo mitä urheilussa pääjoukko on, laji kuin laji, niin ne pyörii 20-30 ikävuoden välillä. Tässä kohtaa ei monesti olla enää urheilemassa. Mutta pitää nauttia kun saa vielä tätä tehdä.

Kuinka monta ikävuotta on kulunut lajin parissa näistä 35:stä?

– Lätkää olen pelannut ihan nappulana, kun salibandy ei ollut vielä ihan niin tunnettu näillä tienoilla. 15-vuotiaana lopetin lätkän ja sieltä siirryin suoraan salibandyyn. Että parikymmentä vuotta.

Olette sarjassa kuudentena. Sinulla tehot 1+7=8. Miten kausi on lähtenyt käyntiin?

– Kyllähän siinä tietynlainen – miksi sitä voisi sanoa – murrokseksi on käynnissä. Meiltä on lähtenyt paljon kokeneita pelaajia viimeiseen kahteen vuoteen. Varmaan sellaista murroskohtaa eletään. Tulee omanlaisia muutoksia, kun pelaajatyypit ja persoonat vaihtuu, ja haetaan sitä, mikä se oma juttu on.

– Pisteiden valossa olisi voitu pelata paremmin, mutta urheiluun kuuluu löytäminen ja kasvaminen. Meilläkin on paljon A- ja B-pojissa pärjänneitä. Heidän saaminen mukaan on varmasti hyvä lisä. Hyppääminen nuorten sarjasta aikuisten sarjaan on kuitenkin aina oma juttunsa. Miten pelaajatyypit löytävät tavat käyttää omia vahvuuksiaan ja taas miten joukkue löytää tavat niitä hyödyntää. Niitä on tässä puolisen vuotta saatu jumpata.

Syntymäpäivävisa:

Mikä viikonpäivä oli kun synnyit?

– En muista onko tullut vastaan. Jotenkin arvelisin, että se ei olisi viikonloppu. Heitetään tiistai.

Lähellä, mutta ei aivan. Vastaus on Googlen mukaan maanantai.

Tiedätkö ketään julkisuuden henkilöä, jolla on tänään myös synttärit?

– Ei ole kyllä tullut katsottua sen tarkemmin. Muistelisin, että Pelen kirjaa kun olen lukenut, että hänen syntymäpäivänsä olisi tämä päivä. Siinä oli joku taustatarina, että ajokortissa on väärä päivä. Siinä lukee joko tämä päivä tai 23. En nyt muista kummin päin se meni.

Kaikkien aikojen jalkpapalloilijoihin lukeutuva Pele juhlii 80-vuotiaspäivään perjantaina 23.10., eli mitä ilmeisemmin brassilegendan ajokortin mukainen synttäripäivä olisi tänään.

21.10. on syntynyt esimerkiksi dynamiitin keksinyt ja Nobel-palkinnon perustanut Alfred Nobel (1833), Prinsessa Leiaa Star Warsissa näytellyt Carrie Fisher (1956), Manchester Unitedin entinen huipputoppari Nemanja Vidic (1981) sekä Kim Kardashian (1980).

– Noniin, siellä on sitten varmaan Kardashianin perheessä vähän isompia juhlia tiedossa kuin meikäläisellä.

Tänä päivänä vuonna 1879 on tehty merkittävä keksintö. Tiedätkö mikä se on ja kuka sen on tehnyt?

– Ei varmaan voi olla Nobelin juttuja, kun sanoit jo sen. En osaa sanoa.

Thomas Edison keksi ensimmäisen käyttökelpoisen hehkulampun.

– Okei. Se on kans semmoinen, minkä voisi kaiken näköisissä visoissa tietää.

Eräs suomalaisurheilija voitti lajissaan maailmanmestaruuden 21.10.2007. Kuka on kyseessä?

– Kesälajit voi unohtaa heti. Urheilua tulee niin paljon seurattua, että tämä pitäisi varmaan tietää, mutta en nyt keksi.

Oikea vastaus on Kimi Räikkönen.

– Aivan totta.


Kiitämme F-liigan kotisivuja syntymäpäiväsankareiden nostamisesta etusivulle!

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira