Liigat

Katsaus miesten F-liigan loukkaantumistilanteeseen: Pahemmat vammat toistaiseksi harvassa

10.10.
2020
Liigat

Jere Pulkkinen on ollut sivussa muutamasta viime pelistä. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigassa on nähty alkukauden aikana jonkin verran poissaoloja. Pääkallo selvitteli sivussa olleiden pelaajien tilanteita.

Voitosta voittoon porskuttaneen Classicin riveistä ovat viime peleissä uupuneet Jere Pulkkinen, Konsta Tykkyläinen ja Albert Koskinen. Pulkkinen ja Koskinen kärsivät alaraajavammoista. Tykkyläinen taas on ollut sivussa varotoimenpiteenä sisäelimeen liittyvän ongelman takia. Classic-käskijä Samu Kuitusen mukaan vammat eivät kuitenkaan ole suurempia ja kolmikon pitäisi olla piakkoin pelikunnossa.

Niin ikään voitokkaasti kauden avanneen Oilersin riveistä on uupunut puolustaja Jani Rauhala, jonka paluupäivästä ei ole tietoa. Koko viime kauden huilannut Rasmus Markelin harjoittelee jo täysillä, mutta ei ole vielä 60 minuutin kunnossa. Nuori puolustaja Aaro Kuusela parantelee alaraajavammaansa joulukuulle.

Kenties kiinnostavin F-liigakenttien korkkaamista odottava pelaaja on SPV:n ykkösvahti Rasmus Hasu, jolla on ollut ongelmia selän ja takareiden alueella. Peliveljien ykkösvahdin tarkasta paluupäivästä ei ole tietoa, mutta Pääkallon saamien tietojen mukaan puhutaan kuitenkin enää viikoista. Alkukaudesta huilannut Jari Hankkio sen sijaan on kunnossa ja palasi kokoonpanoon jo viime viikonlopun Welhot-ottelussa.

EräViikinkien ykköskentästä ovat uupuneet Lauri Kapanen ja Perttu Järvinen. Helsinkiläisten päävalmentaja Bengt Lodenius kertoi aiemmin tällä viikolla Pääkallon haastattelussa Kapasen tilanteen olevan epävarma ja selventyvän mahdollisesti tällä viikolla. Järvinen taas on Lodeniuksen mukaan palaamassa kokoonpanoon marraskuussa.

Myös TPS:n riveissä on ollut korkean profiilin poissaolija. Eero Jalo loukkasi polvensa ristisiteet viime kauden viimeiseksi jääneessä pudotuspeliottelussa ja palannee kaukaloon joulun tienoilla. Jalon tavoin polvivammasta kärsivä Joonas Koskinen on tulossa takaisin myöhemmin tänä syksynä.

Happee avasi kautensa täydellä rosterilla, mutta on saanut jobin postia viime peleissä. Lassi Kotovaara kärsii yläraajavammasta, maajoukkuepuolustaja Jonne Junkkarinen alaraajavammasta. Molemmat ovat sivussa kahdesta kolmeen kuukautta.

Nokian KrP on lisännyt täksi kaudeksi harjoitusmääriä, mikä on tuottanut pieniä vammoja. Ykköskentän Joonatan Kovanen missasi TPS-pelin pienen reisivamman takia, mutta palaa kokoonpanoon jo seuraavassa pelissä. Tino Lindstedt on myös kärsinyt pikkuvammoista alkukauden. Suurempia loukkaantumishuolia Nokialla ei kuitenkaan ole.

Indiansin riveistä ovat puuttuneet alkukaudella hyökkääjä Kevin Nylund sekä kovakutinen puolustaja Santeri Toropainen. Espoolaisten leiristä ei haluttu kommentoida kummankaan vaivoja tai mahdollisia paluupäiviä.

OLS:n viime kauden paras pistemies Matti Viitajylhä on koko kauden sivussa polvivamman takia. Voimahyökkääjän lisäksi Otso Tornberg on sivussa nilkkavamman takia vähintään marraskuulle.

Sarjanousija Nurmon Jymyn riveistä on uupunut kokenut lähes 300 liigaottelua urallaan pelannut Erik Härkönen. Taitava hyökkääjä kärsii omien sanojensa mukaan mystisistä polvivaivoista. Paluupäivä on vielä auki, mutta saattaa olla vielä tämän vuoden puolella.

Tiikerien pelaajalta löytyneestä koronatartunnasta uutisoimme eilen. Vantaalaisjoukkue on omaehtoisessa karanteenissa odottamassa lisäohjeita terveysviranomaisilta.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira