Divarit

Liiton hallituksen puheenjohtajuutta tavoitteleva Ding Ma haluaa seurat keskiöön – ”Korostaisin liiton yhteiskunnallista merkitystä”

22.10.
2020
Divarit

Ding Ma pyrkii Salibandyliiton hallituksen johtoon. Kuva: Essi Kultanen/SaiPa Salibandy

Salibandyliiton hallituksen puheenjohtajan paikasta saadaan kuin saadaankin vaalit. SaiPa Salibandyn hallituksen puheenjohtaja Ding Ma lähtee haastamaan istuvaa puheenjohtajaa Risto Kauppista.

Etelä-Karjalan liitossa Aasia-asiantuntijana työskentelevä Ma kertoo Pääkallolle innostuneensa hakemaan kolmevuotiasta hallituksen puheenjohtajan paikkaa, koska haluaa muutosta liiton toimintaan.

– Miten itse näen kokonaisuuden, niin haluan, että seurat olisivat enemmän keskiössä, kaikissa keskusteluissa ja liiton tekemisessä, Ma kommentoi Pääkallolle.

Lappeenrantalainen hakee hallituksen puheenjohtajan pestiä kolmella teemalla.

– Ehdottomasti ykkösjuttu on laittaa seurat keskiöön ja parantaa niiden toimintaedellytyksiä. Liitto on palveluorganisaatio. Pitäisi pohtia, miten se voisi olla enemmän mukana seurojen arjessa.

Toiseksi teemakseen Ma nostaa huippusalibandyn kehittämisen, joka on hänen mielestään vahvoilla kantimilla. Maajoukkueet ovat menestyneet ehdokkaan mielestä suhteellisen hyvin. F-liigaa hän pitää mielenkiintoisena uutena brändinä.

Kolmanneksi teemakseen Ma nostaa lajin tulevaisuuden.

– Miten löydetään vastaukset näihin ulkopuolisiin haasteisiin, joita laji kohtaa, kuten globalisaatio, ikäluokkien pienentyminen ja ilmastonmuutos. Näissä meidän pitää olla edelläkävijä.

– Korostaisin liiton yhteiskunnallista merkitystä.

Ma kertoo, että hän haluaa tuoda puheenjohtajapeliin rohkeasti keskustelevan vaihtoehdon.

– Kehitetään asioita, näytetään esimerkkiä ja keskustellaan aidosti siitä, mikä on lajin tulevaisuus. Haluan olla kuuntelija ja kuulla eri seurojen arjen haasteista, ja miten liitto pystyisi niissä palvelemaan.

Kolmen vuoden välein pidettävä Salibandyliiton varsinainen kokous järjestetään Helsingissä 28.11. Puheenjohtajan ohella marraskuun lopulla valitaan myös hallitus seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Hallitus on salibandyliiton ylin päättävä elin. Ehdokkaaksi ilmoittautuminen sulkeutuu 29.10.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira