Divarit

Liittokokouksen vaalit lähestyvät – nykyiset hallituksen jäsenetkään eivät tiedä keitä on ehdolla: ”Tärkeää on taata tasapuolinen kohtelu”

28.10.
2020
Divarit

Nykyinen hallitus valtuuston kokouksessa. Kuva: Juhani Järvenpää

29.11 Helsingissä pidetään Salibandyliiton kokous, jossa valitaan liitolle uusi hallitus ja puheenjohtaja. Kokous pidetään kolmen vuoden välein. Torstai on viimeinen päivä asettua ehdolle.

Kolme vuotta sitten Risto Kauppinen valittiin puheenjohtajaksi ilman vastaehdokasta ja kaikki paikkaa hakeneet pääsivät hallitukseen. SaiPa salibandyn hallituksen puheenjohtaja Ding Ma lähti tavoittelemaan myös Salibandyliiton hallituksen puheenjohtajan paikkaa ja teki vaaleista kisan.

Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala valotti vaalien tämänhetkistä tilannetta.

– Hieman tylsästi on vastattava, että ehdokkaita on. Lisääkin ehtii vielä tulla. Ehdokasasettelun deadline on torstaina 29.10. klo 23.59. Perjantaiaamulla sitten julkaisemme ehdokkaiden nimet ja alamme välittömästi työstää videomuotoisia ehdokasesittelyitä. Toki edelleen ehdokkaita voi tuoda vielä varsinaiseen liittokokoukseen 28.11., kunhan liittokokous hyväksyy paikan päällä mahdolliset lisäehdokkaat.

– Valitettavasti en voi vielä näin tiistaina kertoa ehdokkaiden määrää tai nimiä. Tärkeää on taata kaikille ehdokkaille tasapuolinen kohtelu ja julkisuus liiton kanavissa. Tasapuolisuutta on sekin, että istuvat hallituksen jäsenetkään eivät vielä tiedä ehdolle virallisesti asetettuja henkilöitä. Marssijärjestys on se, että Salibandyliiton hallitus tehdään asiasta tietoiseksi tämän viikon torstaina, sitten julkistamme ehdokkaat.

– Puheenjohtajaehdokkaat Risto Kauppinen ja Ding Ma on tuotu jo aiemmin esille, koska he ovat halunneet julkistaa ehdokkuutensa. Muita puheenjohtajakandidaatteja ei ole vielä virallisia teitä pitkin ilmaantunut.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46