Loukkaantumisen jäljiltä paluun tehnyt Erik Härkönen avitti Jymyn avausvoittoon hattutempullaan: ”Pelin jälkeen kopissa iloittiin mukavasti”

Erik Härkönen iski heti hattutempun. Kuva: Juha Käenmäki

Erik Härkönen iski heti hattutempun. Kuva: Juha Käenmäki

Nurmon Jymy otti lauantaina ensimmäisen voittonsa, kun OLS kaatui kotona. Paluun loukkaantumisen jälkeen kaukaloon tehnyt Erik Härkönen iski heti hattutempun.

Kokenut maalintekijä ei vielä treeneissä ole ollut parhaimmillaan, mutta pelissä lävähti heti.

– Hyvät fiilikset, mukava oli päästä pelaamaan. Treeneissä on ollut vähän hankalaa pysyä mukana, mutta hyvin kuitenkin pelissä pärjäsin.

Sarjanousijan kauden ensimmäinen voitto viidennessä pelissä varmasti helpotti koko joukkuetta.

– Pelin jälkeen kopissa iloittiin mukavasti. Voittaminen on aina mukavampaa, toivottavasti tästä saadaan lisäpuhtia ja voittoja alkaisi tulla enemmänkin.

Härkönen on pelannut viimeksi liigaa 2017-18 SalBan paidassa. Hän on huomannut, että 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa syntyneet pelaajat ovat vallanneet tässä välissä vielä enemmän paikkoja joukkueista.

– Peli tuntuu vähän nopeammalta. Tuntuu, että nuo lasipäät juoksevat ainakin treeneissä vasemmalta ja oikealta ohi. Ehkä peli on siis nopeampaa ja taitavampaakin.

Parhaalla liigakaudella 26 maalia takonut leftin puolelta kovaa kanttaava hyökkääjä näkee oman roolinsa selvänä.

– Pyrin tuomaan joukkueelle maaleja, ikinä en ole puolustuspäähän ollut mikään hirveän hyvä. Yritän auttaa parhaani mukaan.

Aiempaa isompi rooli liigassa lämmittää myös kokenutta maalintekijää. Jymyn ykköshyökkäyskentässä Arttu Hakalan ja Joona Kukon kanssa pelaava Härkönen ei kuitenkaan ole vielä ihan täysin kunnossa.

– Iso rooli tuntuu hyvältä, tykkään ottaa vastuuta ja tehdä paljon maaleja. Mukavaa, että saa pelata paljon. Toki pelikunto ei vielä tällä hetkellä riitä ihan kolmeen erään, toisessa erässä alkaa vähän tulemaan kipuja polviin ja kramppeja.

– Pitää vielä saada enemmän treenejä alle, että saa pelattua täydet 60 minuuttia.

Yksi voitto ei Härköselle riitä. Joukkueen tavoite on osallistua kevään peleihin.

– Meidän tavoitteemme on pudotuspelipaikka. Jos hyvin onnistumme, ei se mikään mahdottomuus ole.