Divarit

Myös SaiPan divarijoukkue karanteeniin – altistuminen tapahtui perjantain EV Akatemia -pelissä

05.10.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Lappeenrantalainen SaiPa tiedotti Twitter-tilillään seuran miesten Divari-joukkueen joutumisesta 14 päivän karanteeniin.

SaiPan Twitter-julkaisussa kerrotaan, että lappeenrantalaisia vastaan viime perjantaina pelanneen EV Akatemian joukkueesta on löydetty positiivinen covid19-tulos.

Joukkue asettui sunnuntaina omaehtoiseen karanteeniin. Päätöksen 14 päivän karanteenista teki Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) maanantaina. Pelaajien lisäksi karanteeniin joutuvat valmentajat, tuomarit ja toimihenkilöt. Yleisön ei kuitenkaan katsota altistuneen. SaiPan 9–2-kotivoittoa seurasi 222 katsojaa.

EräViikingit tiedotti sunnuntaina asettaneensa Divaria pelaavasta Akatemiasta sekä A-pojista koostuvan yhdistelmäjoukkueen omaehtoiseen karanteeniin yhden pelaajan koronatartunnan vuoksi. Kyseinen pelaaja oli ErVi:n tiedotteen mukaan vetänyt yhdet harjoitukset oireettomana.

ErVin maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan tämä johti jatkotartuntoihin, jotka ilmenivät myöhään lauantai-iltana (3.10.). Tartunnan saaneita pelaajia on pelannut SaiPa-ottelun lisäksi A-poikien SM-sarjan ottelussa ErVi-Classic viime viikon keskiviikkona. ErVi:n akatemiajoukkueen ja A-poikien pelaajat on nyt asetettu viralliseen karanteeniin.

Karanteeni siirtää kolme SaiPan ottelua. Joukkueen oli määrä kohdata tällä viikolla M-Team keskiviikkona, Koovee lauantaina ja O2-JKL sunnuntaina.

Myös EV Akatemialta siirtyy kolme ottelua. Keskiviikkona joukkue olisi kohdannut FBC Turun, lauantaina Karhut ja sunnuntaina Rangersin.

Joukkueet kertovat tiedottavansa siirrettyjen otteluiden uusista ajankohdista myöhemmin.

Divari-joukkueista EV Akatemian lisäksi Hawksin, Rangersin sekä SB Vantaan pelaajilla on todettu koronatartuntoja. Rangersin karanteeni päättyi viikonloppuna, SB Vantaa on tällä hetkellä karanteenissa, kun taas Hawks välttyi terveysviranomaisten päätöksellä karanteenilta.

EDIT: Juttuun lisätty tieto EV Akatemian virallisesta karanteenista ja otteluiden siirtymisestä. 5.10.2020 klo 15:58.

Päivitetty 5.10. 21.28.:Tekstistä sai virheellisen kuvan, että SaiPassa olisi ollut koronatartuntoja. Näin ei ole kuitenkaan ollut missään vaiheessa.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira