Maajoukkueet

Myös U19-poikien maajoukkueleiri peruttu – ”Lajillemme on kaikkein tärkeintä turvata kansallisten sarjojen toiminta”

13.10.
2020
Maajoukkueet

U19-pojat leireilivät viimeksi syyskuun alussa. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien viikonlopulle suunniteltu maajoukkueleiri on peruttu, Salibandyliitto tiedottaa.

Joukkueen päävalmentaja Jarmo Härmä kartoitti seurojen suhtautumista maajoukkueleiriin tulevalle viikonlopulle, ja merkittävä osa seuroista suhtautui kokoontumiseen tässä tilanteessa kielteisesti tai vähintäänkin varautuneesti.

Salibandyliitto kertoo tiedotteessaan, että sille on erittäin tärkeää toimia hyvässä yhteistyössä seurojen kanssa. Näin ollen päävalmentaja on päättänyt siirtää leirin joulukuun alkuun (2.-5.12.), jolloin myös miesten maajoukkueen on määrä kokoontua.

– Valmistaudutaan uuteen leiriajankohtaan, mutta tiedostetaan koronan vaikutukset urheiluun sekä yhteiskuntaan, päävalmentaja Härmä sanoo tiedotteessa.

– Meidän pitää toimia näissä olosuhteissa vastuullisesti. Lajillemme on kaikkein tärkeintä turvata kansallisten sarjojen toiminta ja se ajaa meidänkin tapauksessamme leirin edelle.

Myös miesten maajoukkueleiri peruttiin samasta syystä.

Kansainvälisessä kalenterissa on ensi viikonloppuna Sveitsissä pelattava EFT-turnaus. Suomi perui jo aiemmin osallistumisensa turnaukseen. Nyt peruttujen leirien oli määrä korvata EFT-turnaus.

Lähde: Salibandyliitto

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira